07 / 05 / 2024

binalarda internet olacak

binalarda internet olacak

Yeni inşa edilen binalarda bina içi sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenecek.

En düşük memur maaşı 33.025, emekli memur maaşı 14.814 TL olacak! Hemen öğretmen, polis, hemşire maaş zamlarına bakın!

Memurlar sık sık internet üzerinden "Memur zammı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı kaç TL olacak?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. Ocak 2024 zamlı yeni maaşlar tek tek hesaplandı. İşte o tablo...

Asgari ücret 2024 zammında flaş rakam! Net asgari ücret 15 bin TL mi olacak? İşte 2024 asgari ücret tahmini...

Senenin sonuna az bir zaman kala internet üzerinden '2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. İşte 2024 asgari ücret tahmini...

Bir zam da Türk Telekom’dan! İşte zamlı internet tarifeleri ve 4 Kasım fiyat listesi

1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak olan zamla beraber Türk Telekom internet tarife ücretleri 75 TL daha arttı. İşte detaylar...

İnternet fiyatlarına büyük zam! En ucuz paket 199 TL !

Türkiye'nin en çok tercih edilen internet sağlayıcılarından biri olan Türk Telekom'un paket fiyatlarına zam geldi. Yeni fiyatlar; önümüzdeki aydan itibaren geçerli olacak. En ucuz paket 199 TL olacak. İşte haberin detayları…

Enerji kimlik belgesi ücreti!

Enerji Kimlik Belgesi , 1 Ocak itibariyle Türkiye'de tüm binalarda zorunlu olacak. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi ücreti ne kadardır?

Yeni binalarda otopark zorunluluğu 2018!

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yeni binalarda otopark zorunlu olacak..

Katar ada mı olacak?

SUUDİ Arabistan’da internet üzerinden yayın yapan “Sabq” gazetesinin haberine göre Suudi Arabistan, Katar ile arasındaki 60 kilometrelik tek kara sınırında kanal inşa edecek. Böylece Katar'ın doğu sınırları tamamen deniz olacak..

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Şükrü Saracoğlu Stadı akıllı stad olacak!

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Türk Telekom Grubu'nun teknolojisiyle baştan aşağı yenilenmiş Wi-Fi ve 4,5G'ye hazır mobil internet altyapısı ile Türkiye'nin en akıllı stadı olacak.

Şükrü Saracoğlu Stadı Türkiye'deki en akıllı stat olacak!

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Türk Telekom Grubu'nun teknolojisiyle baştan aşağı yenilenmiş Wi-Fi ve 4,5G'ye hazır mobil internet altyapısı ile Türkiye'nin en akıllı stadı olacak.

Kale Kilit internet sitesini yeniledi!

Türkiye’de güvenliğin tek adresi Kale Kilit 2015 yılı mottosu “Yepyeni bir Kale” çerçevesinde internet sitesini de yeniledi. Kullanıcı dostu ve son teknoloji altyapıyla donatılan internet sitesi Kale Kilit’in yeni yüzü olacak.

Yeni binalarda internet zorunlu olacak!

Yeni inşa edilen binalarda bina içi sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenecek.

binalarda internet olacak Haberi

binalarda internet olacak

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, bina içi internet altyapısı kurulumunun zorunlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. 

Bu kapsamda, fiber erişim altyapısı maliyetlerinin düşmesi ve yatırımlann artmasına katkı sağlamak üzere bina içi iletişim altyapısına ait standartlar belirlenecek, söz konusu altyapının paylaşımına ve bina sahiplerinin sorumluluklarına yönelik gerekli düzenlemeler yapılacak ve bunların uygulanması sağlanacak. 


Yeni inşa edilen binalarda sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Genişbant internet altyapısının binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenecek. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda yürütülecek çalışmalarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknoljileri ve İletişim Kurumu ile yerel yönetimler işbirliği yapacak. 


Maliyetler azalacak Bina içi internet altyapısı (fiber, ethemet, kablo TV vb.) binanın...