06 / 05 / 2024

binalarda ısı kaybı nasıl engellenir

binalarda ısı kaybı nasıl engellenir

Ebru Şapoğlu, binalarda pencerelerden kaynaklanan ısı kayıplarının yılda 5 milyar liranın havaya uçmasına neden olduğunu bildirdi. Şapoğlu, Kullanılan enerjinin üçte birinin de binalarda tüketildiğine dikkat çekti.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  

Deprem bölgesinden kahreden bilanço! İşte an itibarıyla can kaybı ve yaralı sayısı!

Türkiye’yi vuran depremin bilançosu saatler geçtikçe artıyor… AFAD dün meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremden etkilenen toplam 10 ildeki can kaybı ve yaralı sayısını duyurdu. İşte kahreden o rakamlar!..

Altın kolları sıvadı! Yedinci aylık kaybına hazırlanıyor

Altın fiyatları, bu hafta Fed'in faiz kararını artırmaya hazırlanması ile yedinci aylık kaybın hazırlanıyor. Altın, düşüşler için kolları sıvarken yatırımcılar altın için son dakika gelişmeleri merak ediyor. 

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Evi ısınmayanlar dikkat! Siz de yapabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda ısıtmadan yararlanamayan daireler için mantolamanın talep edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Binalarda ısı yalıtımı neden önemli?

Dalmaçyalı - Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, binaların karbon salınımının yüzde 40'ından sorumlu olduğunu belirtti. Tayfun Küçükoğlu, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mikdat Kadıoğlu'ndan binalarda sıfır giriş uyarısı!

Karadeniz'de meydana gelen şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev sel felaketiyle karşılaştı. Prof. Mikdat Kadıoğlu yeni inşa edilen konutlarda sıfır giriş yapılmamasını dile getirdi. 

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Koronavirüs salgını sonrası binalarda değişim başladı!

Tüm dünyayı etkileyen koronovirüs yaşam standartlarını bir hayli etkilerden bu değişim kuşkusuz binalarda yaşandı. Bu dönemde okullarda kullanabilir alanlar ve doğal havalandırma gibi özellikler aranmaya başladı.

Kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini uzattıklarını duyurdu...

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Binalarda BID-Belgeleme, İletişim, Doğrulama Süreci ve Faydaları etkinliği 15 Mart'ta! 

Binalarda BID-Belgeleme,İletişim, Doğrulama (Cx) Süreci ve Faydaları semineri 15 Mart tarihinde yapılacak.

binalarda ısı kaybı nasıl engellenir Haberi

binalarda ısı kaybı nasıl engellenir

Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, Rixos Dawtown Otel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılarda cam seçiminin önemi ve ürün çeşitliliği konularında turizm ve inşaat sektörü temsilcilerine yönelik "Trakya Cam Akademisi Buluşması" düzenlendiğini söyledi. Enerji tasarrufunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli gündem maddesini oluşturduğunu ve eneıji tasarrufunda binalardaki cam ve yalıtımın etkin rol üstlendiğini dile getiren Şapoğlu, en ucuz enerjinin tasarruf edilen enerji olduğunu kaydetti. Trakya Cam olarak binalarda cam ve yalıtım ile enerji tasarrufu sağlanması konusunda toplumsal bilinci artırmaya yönelik etkinlikler düzenlediklerini anlatan Şapoğlu, Türkiye'nin ihtiyacı olan enerjinin yüzde 74'ünü ithal ettiğini bildirdi. Şapoğlu, Kullanılan enerjinin üçte birinin de binalarda tüketildiğine dikkat...