04 / 05 / 2024

binalarda ısı tasarrufu nasıl yapılır

binalarda ısı tasarrufu nasıl yapılır

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli...

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Evi ısınmayanlar dikkat! Siz de yapabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda ısıtmadan yararlanamayan daireler için mantolamanın talep edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Doğalgaz faturaları nasıl azaltılır?

Türkiye yeni yıla enerji fiyatlarındaki artışla girdi.  İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Enerji Kimlik Belgesi (EKB) zorunluluğunun orta vadede binalarda enerji tasarrufu sağlanması hususunda ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi. 

Binalarda ısı yalıtımı neden önemli?

Dalmaçyalı - Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, binaların karbon salınımının yüzde 40'ından sorumlu olduğunu belirtti. Tayfun Küçükoğlu, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mikdat Kadıoğlu'ndan binalarda sıfır giriş uyarısı!

Karadeniz'de meydana gelen şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev sel felaketiyle karşılaştı. Prof. Mikdat Kadıoğlu yeni inşa edilen konutlarda sıfır giriş yapılmamasını dile getirdi. 

Koronavirüs salgını sonrası binalarda değişim başladı!

Tüm dünyayı etkileyen koronovirüs yaşam standartlarını bir hayli etkilerden bu değişim kuşkusuz binalarda yaşandı. Bu dönemde okullarda kullanabilir alanlar ve doğal havalandırma gibi özellikler aranmaya başladı.

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Binalarda BID-Belgeleme, İletişim, Doğrulama Süreci ve Faydaları etkinliği 15 Mart'ta! 

Binalarda BID-Belgeleme,İletişim, Doğrulama (Cx) Süreci ve Faydaları semineri 15 Mart tarihinde yapılacak.

Mersin'de asbestli binalarda çalışma başladı!

Mersin Yenişehir Belediyesi, ilçe genelinde asbest olan binalarda söküm çalışmalarına başladı.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

ÇEDBİK Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım Eğtim 11 Kasım'da! 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) önderliğinde hazırlanan Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım (B.E.S.T) eğitimleri devam ediyor. ÇEDBİK B.E.S.T eğitimi 11 Kasım'da. 

Sıfır emisyonlu binalarda yüzde 95 enerji tasarrufu mümkün!

Oxford Üniversitesi'nin "Sıfır Emisyonlu Küresel İnşaat Sektörüne Doğru" raporuna göre, sıfır emisyonlu binaların, geleneksel binalara göre enerji talebinde yüzde 95'e varan tasarruf sağladığı hesaplandı.

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

binalarda ısı tasarrufu nasıl yapılır Haberi

binalarda ısı tasarrufu nasıl yapılır

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli... 

Isı yalıtımı taşın ısınmak için harcanan doğalgaz, yazın soğutma amaçlı elektrik kullanımını yüzde 50'ye yatan azaltıyor. 


DYO Klimatherm, aile bütçesini faturaların ağır yükünden kurtarmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor. 

Konutlarda kullandığımız enerjinin yüzde 85'ini ısıtma ve soğutma giderleri için harcıyoruz. 

Aydınlatma ve elektrikli ev aletleri için tükettiğimiz enerjinin miktarı sadece yüzde 15. Yaz kış cepleri yakan faturalar, aile bütçesi kadar ülke ekonomisine de zarar veriyor. Yalıtımsızlık nedeniyle havaya savurduğumuz enerjinin ekonomiye faturası her yıl 10 milyar doların üzerinde. 


Ülkemizdeki 16 milyon yalıtımsız konutta ısı yalıtımını teşvik edecek yeni...