02 / 05 / 2024

binalarda kaygan malzeme kullanımı

binalarda kaygan malzeme kullanımı

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırlarında yeni yapılacak olan binaların giriş, koridor ve ortak yürüme alanlarında kaydırmaz malzeme kullanmayanlara yapı kullanma belgesi vermeyecek.

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Binalarda nitelikli malzeme hayat kurtarıyor!

2020'de İzmir ve Elazığ depremleri başta olmak üzere birçok deprem yaşandı. Deprem gerçeği karşısında alınması gereken önlemlerin başında da yapı kalitesinin yanı sıra nitelikli binaların inşa edilmesi geliyor.

Eski binalarda kentsel dönüşüm hız kesti!

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

VitrA Ankara'da 'Dikkat! Kaygan Zemin' sergisi açtı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) iş birliğiyle gerçekleştirilen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin 4. sergisi "Dikkat! Kaygan Zemin" İstanbul'un ardından Ankara'daki ziyaretçileriyle buluştu.

Hasan Akgün: Binalarda kaygan malzeme kullanılamayacak!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırlarında yeni yapılacak olan binaların giriş, koridor ve ortak yürüme alanlarında kaydırmaz malzeme kullanmayanlara yapı kullanma belgesi vermeyecek.

Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri yapıldı!

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı çerçevesinde Yapı Denetimi ve Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri Programı gerçekleştirildi.

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

Selami Merdin: Binalarda enerji verimliliği artırılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, "Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi" ile verimliliğinin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

Binalarda enerji verimliliği artırılacak!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen "Binalarda enerji Verimliliğinin artırılması için teknik yardım projesi"nin açılış töreni yapıldı.

Türkiye'de enerji tüketiminin yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Türkiye'de yılda yaklaşık 75 milyar dolarlık enerji tüketildiğini belirterek,Bu enerji tüketiminin de yaklaşık yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor" dedi.

binalarda kaygan malzeme kullanımı Haberi

binalarda kaygan malzeme kullanımı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı doğrultusunda İmar Müdürlüğü’nce hayata geçirilen uygulama vatandaşlar tarafından da destek görüyor.

Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü, ilçe genelinde yeni yapılacak olan tüm binalarda kaydırmaz malzeme kullanma şartı getirdi. Buna göre, binaların giriş, koridor ve ortak kulanım alanlarına döşenecek kaplama malzemesi kaymayı önleyici, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği hareketini güçlendirmeyecek standartlarda olacak. Zorunluluk haline getirilen uygulamaya uygun malzeme kullanmayan binalara kesinlikle yapı kullanma izni verilmeyecek. Uygulamaya kamu kurum ve kuruluşlarının binaları da uymak zorunda. Büyükçekmece Belediyesi yeni yapılmakta olan belediye binasında da kaydırmaz zemin malzemesi kullanacak.


"KIŞ MEVSİMİNDE RİSK DAHA DA ARTIYOR"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de yapılacak olan bina, iş yeri, kamu binalarının tamamına kaydırmaz malzeme kullanılması zorunluluğu getirildiğini...