06 / 05 / 2024

binalarda kazan dairesi yangın güvenliği

binalarda kazan dairesi yangın güvenliği

Kazan dairesi yangın yönetmeliği hükümlerine göre Kazan dairesinin, binanın diğer kısımlarından, yangına en az 120 dakika dayanıklı bölmelerle ayrılmış olarak merkezi bir yerde ve bütün halinde bulunması gerekiyor...

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kapıcı dairesi olmayan binalarda kapıcı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Apartman kazan dairesi yabancıya kiralanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kömürlü kazan dairesi ve apartman görevlisinin ikâmetgâhı olarak tahsis edilmiş alanın belediyeden ‘bağımsız bölüm’ ruhsatı almadan yabancılara kiralanmasının hukuki sakıncaları ve yaptırımları var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul kraliçesi Wilma Elles: Para kolay kazanılmıyor!

Türkiye'de 16 dairesi ile bir dükkanı olan Wilma Elles, 212 AVM'deki ucuzluk marketinin açılışına katıldı. Elles, 'Para kolay kazanılmıyor' dedi.

Türk Kızılayı Muş Hasköy'de çay bahçesi yaptırıyor!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Muş ili, Hasköy ilçesinde kafeterya, çay bahçesi ve kazan dairesi binası anahtar teslim götürü bedel ile yaptırıyor...

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Kentsel dönüşüm ile kombi pazarı 3 yıldır büyümüyor!

Kentsel dönüşüm yasası ile beraber 2 bin metrekarenin üzerindeki binalarda kazan kullanma zorunluluğu uygulaması yüzünden kombi pazarının artık büyüyemediğine dikkat çekiliyor. Açıklama Vaillant Türkiye yöneticisinden...

Ankara Kazan Vergi Dairesi inşaatı ihalesi 4 Mayıs'ta!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Ankara Kazan Vergi Dairesi inşaatı ihalesi yapılacak. Yeni Kazan Vergi Dairesi'nin ihalesi 4 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak...

Merzifon OSB'de 16.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Amasya Merzifon OSB'de bulunan ana fabrika binası, kazan dairesi ve kurutma fırını binası, Merzifon İcra Dairesi tarafından 7 Nisan 2015 günü 10:30 ile 11:00 arası ihale ediliyor.

Kazan dairesi müze oldu!

Sultanahmet'teki İbrahim Paşa Sarayı'nın altında bulunan tarihi hipodromun batı tribünleri sergilenmeye başladı. Bizans dönemine ait 40 bin kişilik hipodromun batı kademeleri yapılan titiz kazı sonucunda gün yüzüne çıkmıştı.

Ankara Kazan'da icradan 13.2 milyon TL'ye satılık yem fabrikası ve kesimhane!

Ankara 21. İcra Dairesi; Ankara Kazan'da yer alan kesimhaneyi 5 milyon 273 bin 215 TL'den ve yem fabrikasını 7 milyon 950 bin 817 TL'den satışa çıkarıyor.

Ankara Kazan'da 1 milyon 965 bin 127 TL'ye satılık arsa!

Ankara İli Kazan İlçesi'nde yer alan 4096 metrekare yüzöçümüne sahip olan arsa Kazab İcra Dairesi tarafından 10 Kasım 2014 günü saat 10:15 ile 10:20 arasında ihale ediliyor.

Ferroli Spradon Vadi'de 32’li kaskad uygulaması gerçekleştirdi!

Ferroli Spradon Vadi Evleri’nde dünyada ilk kez yapılan bir uygulamaya imza attı. Proje kapsamında 32 adet Ferroli Energy Top W 125 yoğuşmalı kazan, toplamda ise 4.000 kW’lık kazan dairesi olan dünyadaki tek kaskad uygulamasını gerçekleştirildi.

Ferroli 32’li kaskad uygulamasını Spradon Vadi'de gerçekleştirdi!

Ferroli Spradon Vadi Evleri’nde dünyada ilk kez yapılan bir uygulamaya imza attı. Proje kapsamında 32 adet Ferroli Energy Top W 125 yoğuşmalı kazan, toplamda ise 4.000 kW’lık kazan dairesi olan dünyadaki tek kaskad uygulamasını gerçekleştirildi.

binalarda kazan dairesi yangın güvenliği Haberi

binalarda kazan dairesi yangın güvenliği

Kazan dairesi yangın yönetmeliği!

Kazan dairesi yangın güvenliği ile ilgili esaslar, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Kazan dairesi yangın yönetmeliği hükümlerine göre binalarda kazan dairelerinin ilgili Türk Standartlarına uygun olması gerekiyor.


Kazan dairesi, binanın diğer kısımlarından, yangına en az 120 dakika dayanıklı bölmelerle ayrılmış olarak merkezi bir yerde ve bütün hâlinde bulunması gerekiyor. 


Kazan dairelerinde yaptırılması gereken bacalar arasında duman bacalarına ilave olarak temiz ve kirli hava bacaları da bulunuyor. Söz konusu bacalarında yapılması gerekiyor.


Kazan dairesi kapısının, kaçış merpenine veya genel kullanım merpenlerine direkt olarak açılmaması ve mutlaka bir güvenlik holüne açılması gerekir.


Isıl kapasiteleri 50 kW-350 kW arasında olan kazan dairelerinde en az bir kapı, döşeme alanı 100 m2’nin üzerindeki veya ısıl kapasitesi 350 kW’ın üzerindeki kazan dairelerinde en az...