24 / 12 / 2024

Kentsel dönüşüm ile kombi pazarı 3 yıldır büyümüyor!

Kentsel dönüşüm ile kombi pazarı 3 yıldır büyümüyor!

Kentsel dönüşüm yasası ile beraber 2 bin metrekarenin üzerindeki binalarda kazan kullanma zorunluluğu uygulaması yüzünden kombi pazarının artık büyüyemediğine dikkat çekiliyor. Açıklama Vaillant Türkiye yöneticisinden...



Alman kombi üreticisi Vaillant, Türkiye kombi pazarının yüzde 35'inden fazlasını elinde bulunduruyor.


Şirketin Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu, Kentsel dönüşüm yasası ile beraber 2 bin metrekarenin üzerindeki binalarda kazan kullanma zorunluluğu uygulaması yüzünden kombi pazarının artık büyüyemediğini kaydetti. Pazarın yıllık 900 bin ile 1 milyon adet arasında oluştuğuna dikkat çeken Kayaoğlu, “Pazar 3 yıldır büyümüyor.” dedi. Pazarı yerinde tutan şeyin ise doğalgaza yeni kavuşan şehirlerden gelen talep olduğunu sözlerine ekledi. Halihazırda 63 ilde doğalgaz kullanılıyor. Bu yıl bunlara Muğla'nın da eklenmesiyle Ankara'nın batısında doğalgazı olmayan şehir kalmayacak. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki bazı şehirler ile kuzeyde Artvin dışında Türkiye'nin her yeri doğalgazdan faydalanabiliyor.


Vaillant Grup, bünyesinde Protherm ve 2007'de satın aldığı Demirdöküm markalarını barındırıyor. Üretici, 2017'de başlayacak olan binalar enerji kimlik uygulamasına 3 markasıyla hazırlanıyor. ‘Enerji bayiliği' adıyla Avcılar'da başlattıkları hizmetten bahseden Kayaoğlu, “Bu özel bayilerde tüketicinin eviyle ilgili en tasarruflu enerji tüketimi için çözüm üretiyoruz.” şeklinde konuştu. Bu bayilerin bu yıl sonunda 50'ye, 2016'da da 80'e ulaşacağını belirten üst yönetici, “Enerji kimlik belgesi vererek takip edeceğiz.” dedi.


SERVİSİ İÇERİ ALIP TÜRK MODELİ OLUŞTURDU


Vaillant Pazarlama Direktörü Özgür Gök, Türkiye'nin şirketin Almanya ve İngiltere'den sonra en büyük üçüncü pazarı olduğunu söyledi. Burada servis hizmetini dışarıdaki anlaşmalı taşeronlara vermeyerek şirket bünyesine aldıklarını belirten Gök, ayrıca satış modelinde de toptancı yerine küçük bayiler kullandıklarını anlattı. Bunu Almanya'ya anlatarak kabul ettirdiklerini aktaran direktör, şimdi Almanya'daki merkezde bu sisteme ‘Türk modeli' dediklerini ifade etti.


Zaman





Geri Dön