07 / 05 / 2024

binalarda sismik izolasyon sistemi

binalarda sismik izolasyon sistemi

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Brisa, sismik izolatörleri Türkiye pazarına sunuyor!

Brisa, Bridgestone'un geliştirdiği ve binaların depreme dayanıklılığını artıran sismik izolatörleri Türkiye pazarına sunacak.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

Ozan Tüzün: Binalarda sığınak yapılmıyor!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, binalarda sığınak olarak projelerin yapıldığını ancak, projenin dışında bina içerisine sığınakların yapılmadığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir'den Binalarda Enerji Yönetimi eğitimi!

Çalışanların eğitimine büyük önem veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda daire başkanlıklarından katılan personellere “Binalarda Enerji Yönetimi” eğitimi verdi.

İhsan Görgöz: Yeni yapılan binalarda sıkıntı yok!

İhsan Görgöz, “1999 Marmara Depremi’ni milat yılı olarak kabul edebiliriz. Bu depremden sonra hükümetimiz ciddi tedbirler aldı. Depremden sonra yapılan binalarda sorun yok. Ancak bu tarihten önceki yapılar için aynı şeyi söyleyemeyiz” dedi.

Binalarda enerji kimlik belgesi edinme zorunluğu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'Binalarda enerji kimlik belgesi edinme zorunluğu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

MMO Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle “Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı" düzenledi.

Eski binalarda kentsel dönüşüm hız kesti!

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

Brisa'nın binaları depremden koruyan sismik izolatörleri satışta!

Brisa tarafından, 14 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen “Türkiye-Japonya Ekonomik İşbirliği Konferansı”ndaki ilgili oturumda, Bridgestone tarafından üretilen kauçuk esaslı sismik izolatörler hakkında bilgi verildi.

Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri yapıldı!

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı çerçevesinde Yapı Denetimi ve Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri Programı gerçekleştirildi.

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

binalarda sismik izolasyon sistemi Haberi

binalarda sismik izolasyon sistemi

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Son dönemde özellikle şehir hastanelerinin inşasında kullanılan ve halk arasında “disk sistemi” şeklinde de bilinen sismik izolasyon sisteminin taşıdığı hayati önem, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin uzman öğretim elemanlarınca açıklandı.

Konuya ilşikin açıklamalar yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, sismik izolasyon sistemleriyle yapılmış bir binanın deprem anında açığa çıkan sallanma enerjisini çok daha kolay sönümlendirerek, bina yıkılmasıyla meydana gelebilecek can ve mal kayıplarını neredeyse sıfıra indirebileceğine vurgu yaptı. 

“SİSMİK İZOLASYON BİNANIN TAHLİYESİNE İHTİYAÇ BIRAKMIYOR”

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Altan, Türkiye’de 2000’lerin...