05 / 05 / 2024

Binalarda standart dışı malzeme

Binalarda standart dışı malzeme

Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, Kadıköy'deki 30 bin 500 binadan 27 bininin 1998 yönetmeliğinden önce yapıldığı için depreme karşı ciddi risk oluştuğunu söyledi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

Yeni binalarda yeşil dönüşüme start verildi!

Suyun tasarruflu kullanılması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, buna yönelik uygulamalar da gün geçtikçe artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binalarda yağmur sularının toplanıp kullanılmasını zorunlu tuttu...

Binalarda BID-Belgeleme, İletişim, Doğrulama Süreci ve Faydaları etkinliği 15 Mart'ta! 

Binalarda BID-Belgeleme,İletişim, Doğrulama (Cx) Süreci ve Faydaları semineri 15 Mart tarihinde yapılacak.

Ankara'daki binalarda adres düzenlemesi önerisi!

2018 ABB binalarda adresli dönem çalışması başlatmıştı. İlk etapta 100 bin adet bina numarasının üretileceği çalışma, yarım kaldı...

Elazığ'daki binalarda düz inşaat demiri kullanımı yıkımı artırdı mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Kat mülkiyeti olmayan binalarda kentsel dönüşüm nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Ailemizden birinin annesinden kalan bir dairesi var. Ağabeyi bu daireyi kullanıp, kardeşine hakkını vermiyor. Dairenin bulunduğu apartmana kentsel dönüşüm olanağı çıktı. Ağabeyi hakkın toprak sahibinde olduğunu söylüyor. Ne yapmalıyız' sorusunu yanıtladı.

İnsanlar ile binaların diyaloğu gelişiyor!

Siemens, teknoloji dünyasında bugün sahip olduğu güçlü rolü geleceğe taşımak için Enlighted'ı satın alıyor. Siemens'i binalarda dijital dönüşümün liderliğine taşıyacak satın alma işleminin bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Ordu Ünye ve Aybastı'da cephe giydirme çalışması yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Ünye ilçesi devlet sahil yolu üzerinde otogar mevkii ve Ünye Çimento arasında yer alan binalar ile Aybastı ilçesi Reşadiye Caddesi’ndeki binalarda da dış cephe giydirme çalışmasının yapılması kararlaştırıldı

Gayrimenkulde rayiç bedel yerine standart fiyat dönemi!

Gayrimenkul alım-satımda yeni bir dönem başlıyor. Abartılı fiyatların önüne geçek düzenleme geliyor. Fiyatlar rayiç yerine standart bedel ile belirlenecek.

İnşaat çeliği ithalatında kalitesiz ve standart dışı ürünlere önlem şart!

Ekonomi Bakanlığının inşaat çeliğinde gümrük vergisini indirme kararı ile birlikte Türk çelik sektörü, belirlenen standartlar ve kurallar çerçevesinde inşaat çeliği ithalatının yapılmasına karşı olmadığını belirtiyor.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik 2017!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

Binalarda standart dışı malzeme Haberi

Binalarda standart dışı malzeme

Kentsel dönüşümün kalbinin attığı İstanbul Kadıköy'de firma sayısı 500e ulaşırken, binalarda cephe sorunu ortaya çıkmaya başladı. Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, daha sağlıklı binaların inşa edilmesi ve Kadıköy'ün dokusunun korunabilmesi için devletin cephelere bir standart getirmesini istedi Aydoğan, depreme dayanıklı binalar yapılırken, devletin cephe konusunda tedbirler alması gerektiğini belirtti. Aydoğan, dış cephelerde kullanılan standardı dışı malzemelerin depremde risk oluşturabileceğini söyledi Aydoğan, devletin arsa sahiplerine kira yardımından ziyade belediyede ve kadastrodaki istihdamı arttırması talebinde bulundu.



Yeni...