25 / 11 / 2024

binalarda su yalıtımı

binalarda su yalıtımı

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Su yalıtımlı binalarla depreme karşı hazırlıklı olmalıyız!

İZODER Başkanı Pelesen, "Deprem kuşağında yer alan ülkemizde korkmak yerine, yapıyı oluşturan ana elemanlar demir ve betonu ömrü boyunca koruyan su yalıtımına sahip binalarla depreme hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Güvenli binalar için kentsel dönüşümü iyi değerlendirmeliyiz!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında "Deprem kuşağında yer alan ülkemizde, can ve mal güvenliğini sağlamak için su yalıtımı ile donatılmış güvenli ve nitelikli binalar inşa etmeliyiz" dedi.

Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de güvenli ve nitelikli binaların sayısının hızla artırılması gerektiğini belirtti. Pelesen, ''Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart'' diye konuştu.

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

5 soruda su yalıtımı!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ülke olarak yaşadığımız büyük acının üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen Türkiye hâlâ depreme hazırlıklı değil." dedi.

Su yalıtımı yapılmayan binalar depremin yıkıcı etkilerine davetiye çıkarıyor!

Yapı kimyasalları sektörünün öncü kuruluşu Kalekim, depremde meydana gelen büyük yıkımların en önemli nedeninin korozyon olduğuna dikkat çekiyor.

Depreme dayanıklı binalarda su yalıtımı mutlaka yapılmalı!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu depreme dayanıklı binalarda yaşamak için binaların su yalıtımı mutlaka yapılmalı. Aksi takdirde binalar 10 yılda taşıma kapasitesinin yarısını kaybediyor” dedi.

Su yalıtımı bina sağlamlığı için önemli!

Yaz mevsimi ile şenlenen tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini her yıl kötü sürprizler bekliyor. Uzmanlar uyarıyor: “Yazlık alırken ‘su yalıtımı var mı?’ diye sorun!

Binalarda su yalıtımı deprem riskini azaltıyor!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, " Su yalıtımsız binalar, depremde yer bir olup can alıyor. Su yalıtımı yapılmış olsaydı, Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64'ü ayakta kalacaktı" dedi..

Binaların koruyucu zırhı: Su yalıtımı!

Türkiye topraklarının yüzde 92’si ve nüfus yoğunluğunun yüzde 95’i deprem kuşağında yer alıyor. Bu yüksek riskli kuşakta can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için alınması gereken en temel önlemlerin başında depreme dayanıklı binalar inşa etmek geliyor.

Binalarda su yalıtımına yeni düzenlemeler geliyor!

14 Ekim 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla binalarda su yalıtımına ilişkin yeni teknik düzenlemeler getiriliyor.

Alaeddin Babaoğlu: Su sıkıntısını çevreci binalar çözebilir!

Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Bir yatırım gerçekleştirmeden önce hem bulunduğu bölgeye hem de çevreye uyumlu olmasına özen gösterilmeli dedi...

Depreme karşı binalarda su yalıtımı şart olmalı!

17 Ağustos depreminde binaların yıkılmasının en önemli nedeninin korozyon (paslanma) olduğunu söyleyen BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, su yalıtımı uygulamaları konusunda daha bilinçli olunması gerektiğini belirtti.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Su yalıtımı depreme karşı kalkandır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Akdemir, Su sızıntılarının binaların yaşam sürecini ve dayanıklılığını etkileyen en önemli faktörlerden olduğunu söyledi...

Su yalıtımsız binalara ruhsat verilmeyecek!

Yeni binalarda su yalıtımı zorunluluğu getiren yönetmeliğin binaların kaderini değiştireceğini vurgulayan Pelesen, "Kentsel dönüşüm sürecinde inşa edilen binalarda su yalıtımına öncelik verilmeye başlandığını görmek sevindirici bir gelişme" diyor...

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Bilinçli yapılan su yalıtımı depremde hayat kurtarır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ceylin Akdemir, “Yapıya sızan su, binaların taşıyıcı sistemlerini korozyona uğratır ve binanın yük taşıma kapasitesini ciddi bir oranda azaltır. Bu durum ise maalesef olası bir depremde binaların yıkılmasına neden olur.” dedi.

binalarda su yalıtımı Haberi

binalarda su yalıtımı

Binaların depremlere karşı dirençsiz olmasının pek çok nedeni bulunuyor. Deprem yönetmeliğine göre onarılmayan eski,  bakımsız binalar depreme karşı günden güne dirençsiz hale geliyor. Yağmur suyu, nemli toprak, binanın inşa edildiği zemindeki yeraltı suları ve banyoda oluşan buhar, binanın ömrünü kısaltıyor.

İnşaat sırasında kullanılan metal ve demirler zamanla paslanıyor ve bu durum olası deprem anında büyük risk oluşturuyor. Evlerin yapısının daha uzun ömürlü ve daha sağlıklı olması için inşaatta kullanılan malzeme kadar doğru bakım yapmak ta oldukça önemli. 

Su yalıtımsız binalarda paslanma oluşuyor 

1999 depremi sonrasında yapılan araştırmalarda, birçok binanın korozyon yani paslanmadan dolayı yıkıldığını dile getiren Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur “Yapılar; yağmur ve kar gibi yağışlar, toprak tarafından emilen yağış, kullanma suları, yer altı suları, bina içinden gelen su buharının çatı-cephe...