19 / 05 / 2024

binalarda temizlenmeyen bacalar

binalarda temizlenmeyen bacalar

Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt, "Baca bakımı ve temizliği, yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tutuyor. Ülkemizde her yıl bina yangınlarının yüzde 20'si temizlenmeyen bacalardan çıkıyor." dedi....

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Tüketilen toplam enerjinin yüzde 40'a yakını binalarda kullanılıyor!

İZODER Başkanı Pelesen, "Binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakını binalarda harcanıyor" dedi...

Vatandaşlara ''depreme dayanıklı binalarda oturun'' uyarısı!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Çınarcık'ta meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, vatandaşlar depreme dayanıklı binalarda oturmaları konusunda uyarıldı.

Peri bacalarına beton gölgesi!

Türkiye'nin peri bacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da kaçak olarak inşa edilen yapıların bölgenin güzelliğine gölge düşürüldüğü gözlemlendi.

Binalarda yangından korunmak ve kurtulmak için acil önlem almalıyız!

İZODER, 25 Eylül-1 Ekim ‘Yangından Korunma Haftası’ kapsamında açıklama yaptı. İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Binalarda yangından korunmak ve kurtulmak için acil önlem almalıyız" dedi...

Binalarda mantolamayla enerji tüketimi azalacak!

Binalarda mantolama çalışması enerji tüketimini yüzde 30 düşürüyor. Enerji Verimliliği Eylem Planı'na göre, Türkiye’nin yıllık doğalgaz faturası mantolamayla 13,7 milyar dolardan 10 milyar dolara inecek.

Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanılıyor!

Türkiye'de binaların yeterli yalıtıma sahip olmaması enerji harcamalarını arttırıyor. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanıldığını söyledi.

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

DYOTHERM ISOLTECO 110 ile binalarda 360 derece koruma!

DYOTHERM ISOLTECO 110, Binalarda A sınıfı yangın direnci sağlıyor.  ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik’te yer alan kriterleri karşılayan DYOTHERM ISOLTECO 110; Isı yalıtım kabiliyeti yanında A sınıfı yangın direnci özelliğine de sahip.

Yeni binalarda otopark zorunluluğu 2018!

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yeni binalarda otopark zorunlu olacak..

Binalarda su yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda su yalıtımı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, binalarda su yalıtımı zorunlu mu? Su yalıtımı yapılmazsa ne olur?

binalarda temizlenmeyen bacalar Haberi

binalarda temizlenmeyen bacalar

Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt, vatandaşları muhtemel baca yangınları ile karşılaşmamaları için temizlik yaptırmaları konusunda uyardı. Kurt, "Baca bakımı ve temizliği, yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tutuyor. Ülkemizde her yıl bina yangınlarının yüzde 20'si temizlenmeyen bacalardan çıkıyor." dedi. Kurt tarafından yapılan açıklamada, tıkanıklıklar ve ters esen rüzgarlar sebebiyle bacaların çekmediğine temas edilerek, sobadan sızan gazlardan dolayı birçok kişinin hayatını kaybettiği ya da hastanelerde tedavi görmek zorunda kaldığı hatırlatıldı.


Zamanında yapılacak baca temizliğinin üzücü olayların önüne geçeceğini dile getiren İtfaiye Müdürü Kurt, "Temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumlar baca yangınlarına neden olmakta, bu da maddi kayıpların yanısıra can kayıplarına da yol açabilmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür üzücü sonuçlarla karşılaşmaması için konut bacalarını yılda en az iki kez, lokanta, fırın ve benzeri...