19 / 05 / 2024

binalardaki yalıtım sorunu

binalardaki yalıtım sorunu

Türkiye'deki enerji israfının yaklaşık yüzde 40’ı binalardaki yetersiz yalıtım sorunundan kaynaklanıyor. Uzmanlar, yaklaşık 18 milyar dolarlık israftan bahsediyor.

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Binalardaki yalıtım sorunu israfı arttırıyor!

Türkiye'deki enerji israfının yaklaşık yüzde 40’ı binalardaki yetersiz yalıtım sorunundan kaynaklanıyor. Uzmanlar, yaklaşık 18 milyar dolarlık israftan bahsediyor.

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımına dikkat edilmeli!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü'nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde binalardaki ısı yalıtımına dikkat!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü’nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımına dikkat!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü’nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

Eskişehir'de kış öncesi apartmanlarda yalıtım yapılıyor!

Eskişehir’de kış mevsimi öncesi apartmanlarda yalıtım işleri hızlanmaya başladı. İyi bir yalıtım sağlanmış binalardaki aylık yakıt tüketimi ve harcama kalemini yarı yarıya düşürebildiği belirtiliyor.

Isı yalıtımı yönetmeliği 2015!

Isı yalıtımı yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. Peki, yönetmelik esasları nelerdir? İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2015..

Filli Boya Yalıtım, faturanıza katkı sağlıyor!

Ürettiği inovatif ürünler ile binalardaki ısı ve enerji kaybını en aza indirmeyi hedefleyen filli boya Yalıtım, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yalıtımla tasarrufa vurgu yaptı...

Filli Boya Yalıtım, 2,6 milyon hane halkının faturalarına katkı sağlıyor!

Ürettiği inovatif ürünler ile binalardaki ısı ve enerji kaybını en aza indirmeyi hedefleyen Filli Boya Yalıtım, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yalıtımla tasarrufa vurgu yaptı.

Isı yalıtımı yönetmeliği 2014!

Binalarda ısı yalıtım yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2014 tam metni...

Emrullah Eruslu yalıtımın önemine dikkat çekti!

Emrullah Eruslu, Antalya'da düzenlediği basın toplantısında binalardaki yalıtımın önemine dikkat çekti. Eruslu, Eryap A.Ş. olarak 2 yılda yüzde 40 büyüme, 500 milyon lira ciro ve 750 çalışan sayısına ulaşmayı planladıklarını kaydetti.

Onur Sürmeli: Doğru ısı ve su yalıtımı hayat kurtarıyor!

KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, binalardaki ısı ve su yalıtımının, bina taşıyıcılarında meydana gelen korozyonu önemli oranda azalttığını belirterek, doğru işlemin hayat kurtardığını söyledi...

Günlük hayatımızda ısı yalıtımının önemi!

Günlük hayatımızda ısı yalıtımının önemi evlerde sağladığı tasarruf nedeniyle yadsınamaz durumda. Isı yalıtımı yapılan binalarda yapılmayan binalardaki ısınma oranına göre yüzde 50 tasarruf sağlanmış oluyor...

binalardaki yalıtım sorunu Haberi

binalardaki yalıtım sorunu

Türkiye'de binaların yeterli yalıtıma sahip olmaması sebebiyle enerji için yapılan harcamanın önemli kısmı da boşa gidiyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, yaptığı açıklamada, derneklerinin kuruluş amacının enerji güvenliği ve tasarrufunun sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının binalarda kullanıldığını dile getiren Alkin, "Antalya gibi kentlere baktığımızda ise iklimi farklı olduğu için soğutma ön planda. Soğutma da tasarruflu bir şekilde yapılmıyor. Eğer binalarda enerji tasarrufunu sağlarsak insanların parasının yüzde 40'ı cebinde kalır" diye konuştu.

Türkiye'nin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 47'sinin doğalgazdan elde edildiğini belirten Alkin, doğalgazın büyük bir kısmının İran ve Rusya'dan alındığını söyledi.

Diplomatik duruşumuz ihtiyaçlarımızla orantılı


Alkin, "Diplomatik duruşumuz ihtiyaçlarımızla doğru orantılı. Türkiye'yi enerji tasarrufu sayesinde...