01 / 05 / 2024

Binanın enerji verimliliği indeksi

Binanın enerji verimliliği indeksi

Yetkili ısı yalıtımı projecisi ve uygulamayı yapan makina mühendisleri tarafından doldurulan Isı ihtiyacı kimlik belgesi nedir, yanıtı ve ısı ihtiyacı kimlik belgesi örneği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binanın enerji verimliliği indeksi Haberi

Binanın enerji verimliliği indeksi

Isı ihtiyacı kimlik belgesi nedir?

Isı ihtiyacı kimlik belgesi, bina yöneticisinin dosyasında bulundurulması gereken belgelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliğine göre bu belgenin yalıtım projecisi ve uygulamayı yapan makina mühendisi tarafından doldurulması gerekiyor. Daha sonra ise valilikten onay alması gerekiyor.


Yönetmelikte yer alan hükümler ve yönetmelik ekinde yer alan ısı ihtiyacı kimlik belgesi örneği aşağıda yer alıyor;


Isı ihtiyacı kimlik belgesi

MADDE 12 – 

(1) EK 3'te örneği verilen "Isı İhtiyacı Kimlik Belgesi", yetkili ısı yalıtımı projecisi ve uygulamayı yapan makina mühendisleri tarafından doldurulup imzalandıktan ve Belediye veya Valilik tarafından onaylandıktan sonra yapı kullanma izin belgesine eklenmelidir. Bu belge, bina yöneticisinin dosyasında bulundurulur ve bir kopyası da bina girişine asılır.



Isı ihtiyacı kimlik belgesi örneği;


ISI İHTİYACI KİMLİK BELGESİ

Ada/Parsel ..............................:

Binanın tanımı ........................:

Cadde ve...