03 / 05 / 2024

Bingöl Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi

Bingöl Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi

Konu hakkında açıklamada bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Hayvan Bakımevi Projesi’nin 16 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacağını ifade etti.

Bingöl Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bingöl Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Bingöl Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bingöl Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Bingöl'de depremzedeler için çelik konutlar inşa ediliyor!

Bingöl'de geçtiğimiz sene yaşanan 5.7 şiddetindeki depremde, Erzurum'un Çat ilçesinde 45 mahalle, 33 mezrada konutlar ve ahırlar yıkıldı. Şimdi depremzedelere Sibirya soğuklarına dayanıklı çelik konutlar yapılıyor.

Bingöl'de Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarına zam yaptı iddiası!

Kovid-19 salgını döneminde bile bütçesi çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet, kirasını ödemekte zorlanan esnafı zora soktu. Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan onlarca esnafın kiralarını ertelemediği gibi yüzde 12 zam yaptı. Esnaf, CİMER’den de sonuç alamadı.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

TOKİ Bingöl Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bingöl Millet Bahçesi'nin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Murat Kurum: Bingöl'de 638 ağır hasarlı bina tespit ettik!

Murat Kurum, Bingöl'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kurum, 100 binanın ağır hasarlı olduğunu belirtti...

Bingöl'de hasar tespit çalışmaları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Bingöl'de yaşanan 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası 180 kişilik 90 ayrı ekiple hasar tespit çalışmalarına fiilen başlanıldığını bildirdi.

TOKİ Bingöl Adaklı projesinin ihalesi yapıldı!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bingöl Adaklı projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

İmar barışına aykırı 4 bin kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ağrı ve Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ve Ağrı'da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Haberi

Bingöl Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi

“İlgili Kanun ve yönetmelikler gereği Belediyemizin görevleri arasında yer alan ve son yıllarda ihtiyaç haline gelen Hayvan Bakımevi yapılması için Orman ve Su işleri Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonuç vermiştir. İlimizde sokak hayvanları için Hayvan Bakımevimizi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştireceğiz. Bölgemizin sayılı ve en modern tesisleri arasında yer alacak olan Hayvan Bakımevi Projemiz, toplam 16.000 m2 alan üzerinde yer almaktadır. Sokak Hayvanları Bakımevi Projesi;  Karantina bölümü, Hasta bakım bölümü, Yavrulu anne bölümü, Hayvan müşahede bölümü, Hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak bölümü, Muayene odası, Ameliyat odası, İşçi odası, Duş, depo, Veteriner hekim odası, İdare odası ve yeşil alanlardan oluşmaktadır” dedi.

Barakazi, “Hayvan bakımevine getirilen hayvanların; ön muayeneleri yapılacak, kayıt altına alınacak, kısırlaştırma işlemi gerçekleştirilecek, gerekli tedavi ve aşılamaları...