18 / 05 / 2024

bingöl kiği hasarlı bina

bingöl kiği hasarlı bina

Bingöl'de özellikle Düzağaç bölgesindeki binaların çoğunun güçlendirme görmüş hasarlı yapılar olduğunu belirten Abdullah Butaku, "Bingöl'de binaların risk haritasının çıkarılarak, hasarlı binaların dönüştürülmesi lazım" dedi.

'Vatandaşlık Borsası'na operasyon: Ucuza vatandaşlık satan 60 kişi gözaltında!

400 bin dolarlık gayrimenkul yatırım şartıyla verilen Türk vatandaşlığını daha 'uyguna' satan şebekeye gerçekleştirilen operasyonda toplamda 60 kişi gözaltına alındı.

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

Çin'de 1938 yılında, Sarı Nehir'in taşması sonucu meydana gelen selde 2 milyon kişi evsiz kalmış. 

TOKİ Bingöl projesi için geri sayım başladı! 108 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bingöl projesi için geri sayım başladı. Projede konutların dışında ticaret merkezi de yer alacak.

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

Kişi başı gelir hedefi 10 yıl öncesine döndü!

Türkiye’nin kişi başına gelirde yeni hedefi açıklanırken, ifade edilen rakamın 10 yıl öncesiyle aynı olması şaşkınlık yarattı.

23 bin 700 kişi oraya koştu! 2 artı 1 evi bedavaya verecek

Kanada'da yaşayan Türk iş insanı Fesih Zeki Mert, memleketi Bingöl’de yaptırdığı bir sitedeki 2 artı 1 daireyi bir kişiye bedava vereceğini duyurdu. Dairenin çekilişle verileceğini duyan vatandaşlar çekilişe akın etti. Tam 23 bin 700 kişi başvuruda bulundu.

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer'den şok eden açıklama! Yıl sonu için öyle bir rakam verdi ki duyanın dudağı uçukladı

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer'den son dakika açıklaması geldi. Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu için öyle bir rakam verdi ki duyanın dudağı uçukladı. İşte herkesi şok eden o rakam...

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı TBMM'de!

Taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı Meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından konuyla ilgili soru önergesi verildi.

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Afyonkarahisar ve Denizli'de ev, arsa ve otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen toplamda 5 kişi tutuklandı.

Bingöl Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bingöl Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Bingöl Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bingöl Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Bingöl'deki depremde 68 yapı ağır hasar gördü!

Bingöl Kiğı'da meydana gelen depremde toplamda 68 yapı ağır hasar gördü...

bingöl kiği hasarlı bina Haberi

bingöl kiği hasarlı bina

 Kiğı İlçesi'nde önceki gün yaşanan uyarıldığını ifade eden Butaku, "Ama deprem, Bingöl'ün depreme hazır kimse bunun için bir tedbir almıyor, olup olmadığı konusunu gündeme Mesela Bingöl'de olası bir deprem getirdi. Bingöl Muhtarlar Derneği durumunda çadır kuracak yerimiz yok, Başkanı Abdullah Butaku, hazırlık alanımız yok. Gelen bütün belediye konusunda gerekli çalışmaların yapıl- başkanları, önlerine imar planını koymadığını belirtti. dular, nerede bir boş alan varsa ya sattılar ya betona çevirdiler. Boş bir alan bırakmadılar. 


Yeşil alanların tümü, yeşil alandan çıkarılmış ve imara açılmış. Mahallelerimizde çadır kent kuracak yer yok. Bırakın çadır kent kurmayı vatandaşın sokakta duracağı yeri yok. Her tarafı betona çevirmişler. Vatandaşların bir depremde nereye çadır kuracağı, sadece kağıt üzerinde değil, yerinde alanın belirlenmesi lazım. Kağıt üzerinde her ilin bir planı...