03 / 05 / 2024

bir metre boyundaki insanların köyü

bir metre boyundaki insanların köyü

İran'ın Makhunik Köyü'nde yüz yıl önce yaşayan insanlar boyları yaklaşık bir metre civarındaydı. Köydeki 200 taş ev bulunuyor ve 70-80 kadarının tavanı çok alçak. İşte o köy...

İstanbul'da 10 bin TL'ye hangi ilçeden kaç metre kare konut kiralanır?

İstanbul’da Mart 2023 sonu itibarıyla ortalama konut kiraları bir önceki aya göre yüzde 11 artması ile Endeksa İstanbul'da 10 bin TL'ye hangi ilçeden kaç metre kare konut kiralanabileceğini açıkladı. İşte o ilçeler...

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Almanya’da 100 metre uzunluğundaki bir sokağı satın alan Türk, orada oturanlara bir yazı yolladı ve 3 Mayıs tarihine kadar evlerinin önünü satın almalarını, yoksa kendisinin yolu kapatacağını söyledi. 

Bursa'da bir inşaat işçisi 6 metre yükseklikten düştü!

Bursa'da inşaat işçiliği yapan Muzaffer Aksoy, çalıştığı esnada dengesini kaybederek 6 metre yükseklikten inşaatın temel çukuruna düştü. Aksoy AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Beyoğlu'nda bir inşaat işçisi 20 metre yüksekten temele düştü!

İstanbul Beyoğlu'nda  bir inşaatın temel alanında çalışma yapan işçi 20 metre yüksekten yere düştü. Yaralanan işçi, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışma sonucunda bulunduğu yerden çıkarıldı.

Konya’da 35 metre yükseklikte mahsur kalan inşaat işçisi kurtarıldı!

Konya’nın Hadim ilçesinde, bir inşaatta yük taşınan 35 metre yüksekliğindeki vincin kırılmasının ardından kabinde mahsur kalan yaralı operatör Fikri S., itfaiye ekiplerince kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.

Keçiören'de 40 metre yükseklikte kule inşa edilecek!

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, seçimlerden önce Sancaktepe, Yükseltepe ve Şehit Kubilay mahallelerine yakın bir alana 40 metre yükseklikte bir kule inşa edeceklerini söyledi.

Ahmet Ercan: Marmara 2.5 metre Yunanistan'a kayacak!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Denizi'nden bir Kuzey Marmara kırığının geçtiğine dikkat çekerek, "Tekirdağ depremi dediğimiz ikinci kol, bu kırık üzerinden olacak. Marmara'da 2-2,5 metre Yunanistan'a doğru bir kayma yaşanacak. Bu depremin büyüklüğü 7,2 olur" dedi.

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Mısır Çarşısı'nda çivi çakılması yasaktı, şimdi dev panolar kuruldu!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Mısır Çarşı'nın dış duvarı, 2 metre boyundaki 45 elektrik panosu ile kaplandı. Çalışmalar kapsamında çarşının elektrik trafosu yeraltına yerleştirildi.

İşte İran'daki bir metrelik insanların yaşadığı evler!

İran'ın Makhunik Köyü'nde yüz yıl önce yaşayan insanlar boyları yaklaşık bir metre civarındaydı. Köydeki 200 taş ev bulunuyor ve 70-80 kadarının tavanı çok alçak. İşte o köy...

İnşaat işçilerinin 12 metre yükseklikteki tehlikeli uykusu!

Balıkesir'in Altıeylül ilçesi Bahçelievler mahallesinde bir inşaatta çalışan işçilerin, onlarca metre yükseklikteki iskelede uyumaları dikkat çekti.

Çinli mühendisler 500 metre çapında teleskop inşa ediyor!

Çin'in Guizhou bölgesinde çarpıcı bir değişim yaşanıyor. Çinli mühendisler söz konusu bölgede yer alan Pingtang'a tam 500 metre çapında devasa bir teleskop inşa ediyor.

Rize Güneysu'da heyelan sonucu bir ev yıkıldı!

Güneysu ilçesindeki Kıbledağı köyünde geçtiğimiz hafta şiddetli yağış sonucu bir evin yaklaşık 100 metre aşağısında bulunan alanda heyelan meydana gelmişti.

bir metre boyundaki insanların köyü Haberi

bir metre boyundaki insanların köyü

BBC Dergi'deki habere göre, Makhunik, İran'ın kuzeydoğusunda 1500 yıl önce kurulmuş bir köy. Afgan sınırından 75 km uzakta. Yüz yıl önce burada yaşayan insanların boyu yaklaşık 1 metreydi, ortalama boydan 50 cm daha kısa.


2005'te bölgede 25 cm uzunlukta mumyalanmış bir insan cesedi bulundu. Bunun üzerine, Makhunik'in de aralarında bulunduğu 13 köyün bir zamanlar var olan "Cüceler Şehri"ne işaret ettiği söylentileri yayıldı.


Uzmanlar mumyanın 400 yıl önce ölmüş prematüre bir bebek olduğunu açıklasa da bir zamanlar Makhunik'te yaşayan köylülerin boyunun normalden daha kısa olduğu iddiaları devam etti.


Köylülerin boyunun kısa olmasındaki en büyük etkenlerden biri yetersiz beslenmeydi. Bu kurak ve ücra bölgede hayvancılık yapılamıyor, sadece turp, tahıl, arpa ve hurma benzeri bir bitki yetiştiriliyor ve beslenme sadece bunlara...