05 / 05 / 2024

bir villanın maliyeti

bir villanın maliyeti

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu konumdaki bir arsaya villa nasıl yapılır? Bir villa ne kadara mal olur?

'Dolar alın diyen' uzmanlara ünlü ekonomistten tepki! Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Dolar kuru Türk Lirası karşısında 1 Haziran’dan 5 Mart’a, yaklaşık 9 aylık süreçte yüzde 52 artış gösterdi. Uzmanlar yatırımcılar için dolar alın uyarısında bulunurken, ünlü ekonomistten tepki geldi; Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin yer aldığı ortalama bir deprem çantasının maliyeti açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

Brent petrolün varil fiyatı son bir ayın en düşük seviyesinde!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı 88,79 dolara gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü...

Kur Korumalı Mevduat'ın maliyeti 16 ayda 152 milyar TL'yi aştı! İşte o rakamlar...

Kur Korumalı Mevduat'ın maliyeti Mart 2022-Temmuz 2023 tarihleri arasında 152 milyar TL'yi aştı. İşte tüm ayrıntılarıyla Kur Korumalı Mevduat...

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Ağustos 2023 zamlı dul ve yetim maaşı tablosu! Hemen tek tek açıklanan bu yeni ve zamlı rakamlara bir bakın! 

Ağustos 2023 zamlı dul ve yetim maaşı tablosu... Hemen tek tek açıklanan bu yeni ve zamlı rakamlara bir bakın... İşte dul ve yetim maaşlarında son durum...

Buğday'da son durum: Fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla arttı

Rusya, Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesi buğday fiyatlarının artmasına neden oldu. Avrupa borsalarında buğday fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla yükseldi. İşte detaylar...

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bir bakın!

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

53 bin TL'ye satılan Samsung Galaxy S23 Ultra'nın maliyeti belli oldu!

Samsung Galaxy S23 Ultra'nın maliyeti açıklandı. Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, 200 MP kamera ve 6.8 inç AMOLED ekranla donatılan amiral gemisi telefon, sektörde öne çıkıyor.

bir villanın maliyeti Haberi

bir villanın maliyeti

Bir villa ne kadara mal olur?

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Bu evler 2-3 katlı olarak tasarlanıyor. 


Denize yakın bir yerde konumlanan villalar, bahçeli ve havuzlu olarak inşa ediliyor. Genelde güney cephesine bakacak şekilde konumlandırılan villalarda büyük balkonlara, teraslara yer verilir.


Villalarda planları itibariyle, genellikle giriş katlarında salon ve mutfağa yer veriliyor. Ayrıca ıslak zeminin de bulunduğu villalarda üst katlarda yatak odaları bulunuyor.


Peki, yazlık bir bölgede arsanız olduğunu ve villa yapmak istediğinizi düşünelim. Villa inşaat maliyeti nedir? Bir villa ne kadara mal olur?


Villa inşaat maliyeti 2015..

Ucuz inşaat malzemeleri ile ucuz işçilik metrekare maliyetini düşürürken, kaliteli malzeme ve işçilik de maliyeti yükseltiyor.


Villanın kat sayısı, oda sayısı, balkon ile teras sayısı ve büyüklükleri de villanın maliyetini...