28 / 07 / 2024

bisiklet kirama sistemi

bisiklet kirama sistemi

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamında kullanılan akıllı bisikletler ilk bir haftada büyük ilgi gördü. İzmit’te 15 noktaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan akıllı bisiklet istasyonlarına ilk günden yoğun ilgi yaşandı.

DiskDrive ile her bisiklet, elektrikli! Elektrikli bisiklet dönüşüm kiti kaç TL? İşte 17 Haziran 2022 fiyat listesi...

Günümüzde pek çok farklı elektrikli bisiklet dönüşüm kiti bulunuyor. Bunlardan birisi de DiskDrive sistemi! Peki, DiskDrive sistemi benzeri sistemlerin fiyatları ne kadar? İşte 17 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin bisiklet şehri Konya, Kopenhag hedefine yürüyor!

Türkiye'de bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için hedeflenen Kopenhag sistemi kapsamında pilot il seçilen Konya'da 2023 hedefi bin kilometre olarak belirlendi. 

İzmir'de bisiklet park sayısı 600'e çıkacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kiralama sistemi BİSİM 1. yaşını doldurdu. Hizmete girdiği tarihten bugüne yaklaşık 300 bin bisikletseverin yararlandığı BİSİM, gelen talep üzerine bisiklet ve park sayısını artırıyor.

İzmir Kuş Cenneti’ne bisiklet kiralama istasyonu kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

İzmir'de bisiklet toplu ulaşıma entegre edilecek!

İzmir'de bisiklet toplu ulaşıma entegre edilecek. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 18 Ocak'ta hizmete giren bisiklet kiralama sistemi BİSİM'in hizmet alanı, metro istasyonları ve aktarma merkezlerini kapsayacak şekilde genişletilecek.

Kocaeli için yeni Akıllı Bisiklet İstasyonları yapılacak!

Hayata geçmesi üzerinden kısa bir süre geçen Akıllı Bisiklet Sistemi’nde, 45 bin 737 kişi Akıllı Bisiklet kullanarak sistemden yararlandı. 3 bin 147 kişi KOBİS üye kartı alırken, 1.918 kişi Kent Kartla Akıllı Bisiklet kullandı.

KOBİS ile ilk haftada 2 bin 850 bisiklet kiralandı!

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamında kullanılan akıllı bisikletler ilk bir haftada büyük ilgi gördü. İzmit’te 15 noktaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan akıllı bisiklet istasyonlarına ilk günden yoğun ilgi yaşandı.

İzmit'te 15 noktada akıllı bisiklet istasyonuna 120 bisiklet yerleştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamındaki akıllı bisikletleri bugün yola koyuldu. İzmit’te 15 ayrı noktada akıllı bisiklet istasyonuna 120 akıllı bisiklet yerleştirildi.

BİSİM Mavişehir ile Alaybey Tersanesi arasındaki 9 istasyonda daha devreye girdi!

İzmir kıyılarına renk katan BİSİM keyfine artık Karşıyakalılar da ortak oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan bisiklet kiralama sistemi, Mavişehir ile Alaybey Tersanesi arasındaki 9 istasyonda daha devreye girdi.

Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi, baharda Florya-Yeşilköy'e geliyor!

Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi 'ni Kadıköy - Kartal sahilinde başlatan İSPARK, şimdi de 6 kilometre uzunluğundaki Florya - Yeşilköy arasındaki güzergâhta uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi ‘SEEB-TR’ tanıtıldı!

Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ( YUAM ) koordinasyonuyla oluşturulan, farklı disiplinlerin destek ve katkılarıyla daha ileriye taşınacak olan Ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi ‘’ SEEB-TR ’’ tanıtıldı...

Zeytinburnu bisiklet yolunun yol güvenlik inceleme çalışmaları tamamlandı!

Şehirlerde yaşam kalitesini iyileştirmek içi çözümler üreten Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (SUD) – EMBARQ Türkiye, İBB Trafik Müdürlüğü’nün isteği üzerine Veliefendi-Zeytinburnu bisiklet yolunun yol güvenlik inceleme çalışmalarını tamamladı...

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi SEEB-TR yarın tanıtılıyor!

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesindeki Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinasyonuyla birçok üniversiteden akademisyenin ve STK’ların işbirliğiyle oluşturuldu...

bisiklet kirama sistemi Haberi

bisiklet kirama sistemi

İlk hafta Büyükşehir’in Seyahat Kartları Birimi’ne 446 kişi üye kartı almak için başvurdu. İlk bir haftada toplam kiralama sayısı ise 2 bin 850 oldu.



Üye kartlarını alan vatandaşlar, kiraladıkları bisikletlerle Büyükşehir’in bisiklet yollarında dolaşmaya başladı. İzmit’te ulaşıma yeni bir soluk kazandıracak olan akıllı bisiklet sistemiyle ilgili www.kobis.com.tr internet adresinden detaylı bilgi alınabiliyor.




15 İSTASYON


15 istasyonda 120 yeni bisikletin yerleştirildiği uygulamada, 180 park alanı yer alıyor. Akıllı bisikletleri kullanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle üye kartı alarak hizmetten faydalanabiliyor. Üye kartları fuar içi Ulaşım Daire Başkanlığı Seyahat Kartları Birimi’nden temin edilebiliyor. 5 TL ile üye kartını alan vatandaşlar, 5 TL ve katlarını kartlarına yükletebiliyor.




ÜYE KARTIYLA KULLANIM


Üye kartları istasyonlardaki park ünitesinde yer alan ekrana okutturuluyor. Ekrana gelen şifre bölümüne kartı alırken belirlenen şifre tuşlanıyor ve...