06 / 05 / 2024

Türkiye'nin bisiklet şehri Konya, Kopenhag hedefine yürüyor!

Türkiye'nin bisiklet şehri Konya, Kopenhag hedefine yürüyor!

Türkiye'de bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için hedeflenen Kopenhag sistemi kapsamında pilot il seçilen Konya'da 2023 hedefi bin kilometre olarak belirlendi. 



Konya, Türkiye'de bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için hedeflenen Kopenhag sistemi kapsamında pilot il seçildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinden Melike Kınacı'ya konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 500 kilometrelik bisiklet yoluna ulaşılması üzerine yeni 2023 hedefi 1000 kilometre olarak belirlenen Konya'da, trafiğinin yüzde 40'ını bisikletliler oluşturuyor. 

 

Türkiye nin bisiklet şehri Konya, Kopenhag hedefine yürüyor!

 


Konya'da bisiklet kullanımını arttırma faaliyetleri hız kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Otomobiller her tarafı kaplayınca, bisikletlere neredeyse yol kalmadı. Eskiden yol bisikletlerindi ama şimdi otomobiller yolları doldurmuş durumda. O nedenle özel bisiklet yolu ihtiyacı doğdu." dedi. Akyürek, "Kentte 'bisiklet yolu olmayan hiçbir yol yapılmayacak' diye karar aldık. 2023'e koyduğumuz hedefi şimdiden geçtik. Şu anda 500 kilometreyi yakaladık. Yeni bir hedef koyduk, hedefimiz 1000 kilometre." şeklinde konuştu.

 

Türkiye nin bisiklet şehri Konya, Kopenhag hedefine yürüyor!

 


"Dünyadaki güzel örnekleri inceliyoruz"

Başkan Akyürek, Türkiye genelinde en çok bisiklet yoluna sahip şehrin Konya olduğuna dikkati çekti. Konya'nın bu kapsamda pilot il seçildiğini belirten Akyürek, "Daha önce Kopenhag'a gidip inceleme yapmıştık. Dünyadaki güzel örnekleri inceliyoruz. Kopenhag, bisiklet parklarıyla, bisiklet sinyalizasyonuyla, bisiklet yolları ve bisiklet kullanma kültürüyle örnek durumda. Konyamız'da da bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Konya'nın bisiklet konusunda Türkiye'ye model olmasını sağlama yolundayız." dedi. 


Geri Dön