27 / 07 / 2024

bisiklet otobanı

bisiklet otobanı

1790 yılında bir kalas parçasının iki ucuna birer tekerlek koyularak icat edilen bisiklet, o yıldan beri popülaritesini hiç kaybetmedi. İnsan gücü ile ilerleyen bu ulaşım aracı yurt dışında ülkemizde olduğunda daha çok seviliyor.

Pendik Bisiklet Yolları Projesi’ne Bakanlık’tan dev hibe!

Pendik Belediyesinin bisikletli ulaşımı teşvik etmek için başlattığı “Bisiklet Yolları Projesi”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 5,6 Milyon Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

Okay Memiş: Palandöken'e bisiklet parkuru yapmayı hedefliyoruz!

Erzurum Valisi Memiş, "Hedefimiz Palandöken'i biraz daha dizayn edip orada bütün vatandaşlarımıza açık bir bisiklet parkuru yapmak." ifadelerini kullandı...

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.

Antalya Bisiklet Yolu projesi için çalışmalar başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Lara-Konyaaltı arasında kesintisiz bisikletli ulaşımı sağlayacak olan Bisiklet Yolu Projesi için çalışmalar başladı.

Kuzey Otobanındaki kamulaştırma süreci TBMM'de!

Başakşehir Olimpiyat Stadı ile Kuzey Otobanı arasındaki tapulu arsaların kamulaştırma süreci meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Fatsa Bisiklet Yolu projesinin yüzde 60'ı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Bisiklet Yolu projesinin yüzde 60'ını tamamladı.

Sapanca Bisiklet Yolu'nun ihalesi bugün!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden Sapanca Gölü kıyılarına ulaşacak yeni yürüyüş ve bisiklet yolunun ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Bisiklet yolu kanunu!

1 Haziran 2019 tarihinden itibaren hazırlanacak yeni imar planlarında bisiklet yolu zorunlu oluyor. İşte bisiklet yolu kanunu metni...

Murat Kurum: Bisiklet ve yürüyüş yolu yapma zorunluğu getiriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Stratejik planda, artık yeni planlanacak alanlarda bisiklet ve yürüyüşü yolu yapma zorunluğu getiriyoruz. Bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir hal alması için önemli." diye açıklama yaptı. 

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Trabzon'a yeni bisiklet yolu!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşirli sahilinde Trabzon’a kazandırılan yeni bisiklet yolu hizmete açıldı.

Sakarya Bisiklet Adası yarın açılıyor!

Şehrin yeni yaşam ve spor alanı olan Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası yarın saat 16.30’da açılıyor.

Fatsa Bisiklet Yolu projesinde çalışmalar başladı!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesi için çalışmalar başladı.

bisiklet otobanı Haberi

bisiklet otobanı

1790 yılında bir kalas parçasının iki ucuna birer tekerlek koyularak icat edilen bisiklet, o yıldan beri popülaritesini hiç kaybetmedi. İnsan gücü ile ilerleyen bu ulaşım aracı yurt dışında ülkemizde olduğunda daha çok seviliyor. Öyle ki, Almanya’daki bisikletçiler ilk defa kendi otobanlarına bile sahip olacak...


Almanya geçtiğimiz günlerde tamamı 100 km’ye varacak bisiklet yolunun ilk 5 km’lik kısmını açtı.


Bu dört metre genişliğindeki patikayı, yolun sadece beyaz çizgilerle ayrıldığı ve arabalarla paylaşıldığı tipik bisiklet yollarından ayıran şey, tamamen bisikletlere özel olması.


Bisikletlere özel bu yolda bisiklet sürmek, şehirler arası yolda araba sürmeye benziyor. Sollama şeridi, üst geçit ve kavşaklarda alt geçitler bulunuyor. Aynı zamanda sokak lambaları var ve kış aylarında karlar temizleniyor.


Gaia’da yer alan habere göre, şehir plancıları bu EuroVelo bisiklet rotasını banliyölerde...