02 / 05 / 2024

Bitlis ASM

Bitlis ASM

Bitlis Tatvan Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecek olan ASM ve ASHİ binaları için ihale gerçekleşti. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacak. Proje 280 günde tamamlanacak.

Bitlis Tatvan'daki yeni ASM hizmete açıldı!

Bitlis Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tatvan ilçesinde 7. Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Bitlis ASM ve ASHİ binalarının inşaatı Mayıs'ta başlayacak!

Bitlis Tatvan Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecek olan ASM ve ASHİ binaları için ihale gerçekleşti. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacak. Proje 280 günde tamamlanacak.

Bitlis'te orta şiddetteki deprem korkuttu!

Bitlis'te merkez üssü Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyü olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde can veya mal kaybı olmadı.

Bitlis'te Ziya Eren Spor Lisesi'nin açılışı yapıldı!

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, okulun önünde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada. 18 yıl önce dönemin Bitlis Valisi Mustafa Yıldırım tarafından Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) kurulduğunu anımsattı...

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor!

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor. Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olarak bilinen Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Bitlis'te jeotermal saha ihalesi yapılacak!

Bitlis İl Özel İdaresi, Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde yer alan 7 jeotermal kaynak arama ruhsat sahasını ihale yoluyla aramaya açacak. İhale 9 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bitlis'te su buharıyla elektrik enerjisi üretilecek!

Bitlis'te, dünyanın en büyük ikinci krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı eteklerinde jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretilecek.

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek!

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek. Bitlis'te, Nemrut eteklerinde yer alan jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

Bitlis Kadı Mahmut Cami ibadete açıldı!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.Caminin sahip olduğu özellikler nedeniyle ilçede görülmeye değer tarihi mekanlardan biri.

Bitlis Kadı Mahmut Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde, Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Zaferi sonrasında inşa ettirilen Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Ahmet Faik Bitlis: Türkiye boya sektörü Avrupa'da 4. sırada!

BOSAD Başkanı Ahmet Faik Bitlis yaptığı açıklamada, büyüme konusunda önemli bir performans gösteren ve dünya payı artan boya sektörüne yabancı şirket ilgisinin devam ettiğini söyledi

Bitlis Ahlat'taki kümbetler ziyaretçilerini bekliyor!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait olan 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.

Bediüzzaman Said Nursi'nin adı Bitlis'te bir caddeye verildi!

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ismi, doğup büyüdüğü yer olan Bitlis'in Hizan ilçesindeki ana caddeye verildi. Daha önce Tatvan Caddesi olan ana caddenin ismi, Bediüzzaman Said Nursi Caddesi olarak değişti.

Bitlis ASM Haberi

Bitlis ASM

Bitlis İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale neticesinde Tatvan ilçesinin TOKİ mevkiindeki Cumhuriyet Mahallesi'nin girişine yapılacak olan ASM ve ASHİ binaları için ihaleyi alan yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Yapılacak yertesliminden sonra yüklenici firmanın 280 gün içinde işi tamamlanıp teslim etmesi hedefleniyor. Tatvan'a ASM ve ASHİ kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bitlis İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda ASM ve ASHİ binaları için ilk kazmanın Mayıs ayında vurulacağını söyledi. ASM ve ASHİ binalarının hizmete girmesiyle birlikte Tatvan'a son derece iki modern hizmet binası kazandırmış olacaklarını kaydeden Sağlık Müdürü Okur, "İnşallah bir aksilik yaşanmazda bu yılın sonunda gerek ilçemiz ve gerekse mahallemiz son derece modern iki hizmet binasına kavuşmuş olacaktır. Ben bu vesile ile emeği...