02 / 05 / 2024

Bitlis cami restoreleri

Bitlis cami restoreleri

Bitlis' teki tarihi 5 minareden birini simgeleyen ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü' nce dokusuna uygun şekilde restore edilen ve 800 yıllık olan Ulu Cami ibadete açıldı...

Bitlis Çayır Köyü Camii ibadete açıldı!

Bitlis Çayır köyünde yapımı tamamlanan caminin açılışı yapıldı. Cami açılışına Hizan Müftüsü Tahir Erçin, ilçe kurum amirleri ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Bitlis Adilcevaz’daki tarihi camilerin çehresi değişecek!

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri neticesinde tarihi Ulu Cami ve Tuğrul Bey Camilerinin restorasyonu yapılacak ve iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları yapılarak ilçeye seyir tepesi kurulacak.

Bitlis'te tarihi cami restorasyonları devam ediyor!

Bitlis’te Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan tarihi camilerin restorasyon çalışmaları deva ediyor.

Bitlis Eski Ahlat şehri kazıları başladı!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, eski Ahlat şehri kazıları başladı. Ahlat Müze Müdürlüğü başkanlığında, Ulu Cami olarak nitelendirilen alanda kazı çalışmaları yürütülüyor.

Bitlis Tatvan'da 7 cami ve 3 Kur'an kursu inşa ediliyor!

Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerek Diyanet’in ve gerekse hayırseverlerin katkı ve destekleriyle yapımına başlanan 7 cami ve 3 Kur’an kursunun inşaatı devam ediyor.

Bitlis'e 2 katlı cami inşa edilecek!

Bitlis Ahlat ilçesine bağlı Kacer Mahallesi'nde yeni cami yapımı için çalışmalara başlandı. Hz. Ebubekir ismini alacak cami, 380 metrekare alan üzerinde 2 katlı olarak inşa edilecek.

Bitlis Aydınlar'daki inşaatı devam eden cami yardım bekliyor!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde inşaatı devam eden cami, hayırseverlerden yardım bekliyor. Erhan Emen, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla cami inşaatına başladıklarını ifade etti.

Bitlis Hizan Merkez Yeni Cami açıldı!

Merkez Yeni Cami Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, vatandaşların yardımlarıyla yapımına başlanan cami, 4 yılda tamamlandı.

Bitlis Adilcevaz'da cami ve taziye evi açıldı!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde yapılan cami ve taziye evinin açılışı dualarla yapıldı. Gürsoy, “Belde halkının kendi çabalarıyla yaptıkları cami ve taziye evinin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bitlis Kadı Mahmut Cami ibadete açıldı!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.Caminin sahip olduğu özellikler nedeniyle ilçede görülmeye değer tarihi mekanlardan biri.

Bitlis Kadı Mahmut Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde, Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Zaferi sonrasında inşa ettirilen Kadı Mahmut Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nce yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

TOKİ Adilcevaz'a cami inşa edecek!

TOKİ tarafından Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan TOKİ konutları bölgesinde cami inşaatına başlandı. Alacaatlı Mahalle Muhtarı Sabahattin Dursun ise cami inşaatının başlamasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti...

Bitlis'teki tarihi Ulu Cami ibadete açıldı!

Bitlis' teki tarihi 5 minareden birini simgeleyen ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü' nce dokusuna uygun şekilde restore edilen ve 800 yıllık olan Ulu Cami ibadete açıldı...

Bitlis cami restoreleri Haberi

Bitlis cami restoreleri

Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2 yıl önce restorasyon çalışmasına başlanan ve önemli bir bölümü tamamlanan Ulu Cami'de, uzun bir aradan sonra ilk cuma namazı kılındı.


Cuma namazı öncesi düzenlenen törenle caminin açılışını yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulu Cami'nin, Bitlis'in simgesi olan 5 minareden biri olduğunu anımsattı.


Giray, restorasyonu tamamlanan caminin ibadete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:


"5 bin yıllık bir geçmişi olan Bitlis, önemli bir kültür potansiyeline sahip. Ancak ülke geneline baktığınızda bu turizm potansiyelinden yeteri kadar faydalanmadığını görüyoruz. Mevcut kültür ve turizm potansiyeli, Bitlis'in bunu hak etmediğini gösteriyor. Bitlis'te çok önemli restorasyon faaliyetlerimiz var. Burada yaklaşık 60 tarihi eserimiz var. Bunların yarısını 2003 yılında elden geçirdik. Halen il...