14 / 05 / 2024

bitlis nemrut jeopark

bitlis nemrut jeopark

Nemrut kalderasında yapılacak jeopark için Bitlis'e gelen bilimadamları, Nemrut Krater Gölü 'nde incelemede bulundu. Yurdakul, dünyada 100 milyar dolarlık jeopark turizmi pastası bulunduğuna işaret etti

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Sosyal tesis için beton dökülen Nemrut Krater Gölü çevresindeki inşaat durduruldu!

Bitlis Valiliği yaptığı açıklamada Nemrut Krater Gölü çevresinde kurulması planlanan tesisle ilgili inşaat çalışmalarının durdurulduğunu duyurdu.

Bitlis'te su buharıyla elektrik enerjisi üretilecek!

Bitlis'te, dünyanın en büyük ikinci krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı eteklerinde jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretilecek.

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek!

Bitlis, kendi enerjisini buharla üretecek. Bitlis'te, Nemrut eteklerinde yer alan jeoloji mühendislerince yürütülen alan taramasından elde edilecek yüksek ısıdaki suyun buharıyla elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

Nemrut-Süphan Jeopark projesi Nemrut Kalderası'nda uygulanacak!

Bitlis Valiliğince hazırlanan ve Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) kapsamında, mükemmeliyet ödülü alan "Nemrut-Süphan Jeopark Projesi", dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Kalderası' nda uygulanacak....

Bitlis'te Zorlu'nun Jeotermal Enerji Tesisi kurulması çalışmaları sürüyor!

Bitlis İl Özel İdaresi, Zorlu Holding ve İzlandalı Rarik-Turkison firmasının ortaklaşa yürüteceği proje olan Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü çevresine Jeotermal Enerji Tesisi kurulması için jeofizik ölçüm çalışmaları devam ediyor...

Bilim adamları Nemrut'a yapılacak jeopark için incelemerde bulundu!

Nemrut kalderasında yapılacak jeopark için Bitlis'e gelen bilimadamları, Nemrut Krater Gölü 'nde incelemede bulundu. Yurdakul, dünyada 100 milyar dolarlık jeopark turizmi pastası bulunduğuna işaret etti

Türkiye'nin 2. jeoparkı Bitlis'e yapılacak!

Bitlis Valiliğince yürütülen proje kapsamında Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut kalderasına Türkiye'nin 2. jeoparkı yapılacak. Vali Yurdakul: "Özellikle jeolojik oluşumların olduğu yerler dünyadaki belli bilinçli turistler tarafından ilgi çekiyor"

Bitlis Beşminare TOKİ'de başvurular yarın başlıyor!

49 adet konutun ; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Açık Satışa sunulduğu TOKİ Bitlis Beşminare'de başvuru dönemi yarın başlıyor...

TOKİ Bitlis Beşminare'de başvurular sona erdi!

176 adet konutun önşartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre, konut seçme ve alma yöntemiyle açık satışa sunulduğu TOKİ Bitlis Beşminare'de başvurular sona erdi...

Bitlis Beşminare TOKi'de başvurular için son 2 gün!

Başvuru döneminin 27 Mayıs'ta başladığı TOKİ Bitlis Beşminare projesinde fiyatları 92 bin 136 TL'den başlıyor...

Bitlis'te metruk bina fabrikaya dönüştürüldü!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde metruk halde bulunan bina, hayvancılıkla uğraşan köylülerden alınan 50 ton sütün işlendiği fabrikaya dönüştürüldü...

bitlis nemrut jeopark Haberi

bitlis nemrut jeopark


Bitlis Valiliğince Nemrut kalderasında yapılacak jeopark için kente gelen bilimadamları, Nemrut Krater Gölü'nde incelemede bulundu.


Valisi Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilimadamlarından oluşan bir heyetin kente gelerek projenin uygulanacağı alanda inceleme yaptığını belirtti.


Projenin kısa sürede hazırlanarak çalışmaların başlatılacağını vurgulayan Yurdakul, Türkiye'deki ikinci jeoparkı Bitlis'e kazandırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.


Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Türkiye'nin ilk jeoparkıyla ilgili Kula Belediye Başkanı'nın deneyimlerinden yararlandıklarını anlatan Yurdakul, alanda yapılan incelemenin ardından bilimadamları ile istişare içinde olduklarını ifade etti.


Yurdakul, dünyada 100 milyar dolarlık jeopark turizmi pastası bulunduğuna işaret ederek, Bitlis'in de bu pastadan faydalanması için var olan potansiyeli harekete geçireceklerini kaydetti.


"Bilim adamları, Nemrut'un dünyanın en iyi jeopark adayı olabileceğini söylediler" diyen Yurdakul, projenin hayata geçmesiyle 3 bin kişinin iş sahibi olacağını dile getirdi.


Yurdakul, projenin en kısa...