28 / 04 / 2024

bitlis turizm projeleri

bitlis turizm projeleri

Bitlis 'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait olan 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

TOKİ 100 bin konut Bitlis kura çekilişi bugün!

TOKİ 100 bin konut 2020 projeleri kapsamında İstanbul Bitlis'te 323 konut hayata geçirilecek. Projedeki konutlar için kura çekilişi bugün yapılacak...

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Bitlis'te dönüşüm talebi!

Bitlis'te incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleri, millet bahçeleri, parklar, altyapı ve üstyapı anlamında Bakanlığı ilgilendiren konularla ilgili istişare yaptıklarını söyledi.

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Bitlis Güroymak, Atila Aydıner’in projeleri ile imar edilecek!

İçişleri Bakanlığı’nın Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) kapsamında, Bitlis Güroymak Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e nezaket ziyaretinde bulunarak, Aydıner’den projeleri hakkında bilgi aldı.

Üsküdar'da markalı konut projeleri tam gaz!

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi dev ulaşım yatırımları sayesinde Avrupa yakasındaki tarihi yarımadaya yakınlaşan Üsküdar, yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Üsküdar’da markalı konut projeleri, sağlık ve turizm yatırımları tam gaz sürüyor. Belediye ise, tarihe ve doğaya saygılı bir dönüşüm planlıyor.

Aydın’a turizm projeleri geliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esra Boğazlıyan bugünkü yazısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu ile röportaj gerçekleştirdi. Çercioğlu, bölgedeki projeleri anlattı.

Adıyaman'da turizm projeleri hız kazandı!

Yeni sanayi yatırımlarının adresi olan Adıyaman, yükselişini sürdürmek için kalkınma projelerine hız verdi. Şehrin hedefinde turizm, tekstil ve tarım var.

Bitlis'in tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı!

Anadolu tarihinin önemli merkezlerinden biri olan ve minareler .şehri olarak bilinen Bitlis'in tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından basın turu düzenlendi.

bitlis turizm projeleri Haberi

bitlis turizm projeleri


Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve yöreye özgü Ahlat taşı ile inşa edilen Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyonlu dönemlerine ait 14 kümbet ziyaretçilerini bekliyor.


Ahlatı Geliştirme, Güzelleştirme ve Tanıtma Derneği Başkanı (AHGED) İsmail Yurttaş, Ahlat mezar taşlarının, Orhun anıtlarının bir benzeri olan çok büyük anıt taşlar olduğunu söyledi.


Özellikle devrin devlet adamları adına yapılmış olan kümbetlerin mimarisi ile kendisini gösterdiğini anlatan Yurttaş, kümbetlerin Orta Asya'daki yaşam biçimi olan çadır hayatından sonraki ebedi hayatı vurgulayan anıt mimariler olduğunu ifade etti.


Yurttaş, kümbetlerin, çadırların taşlaşmış hali olduğunu ve ilçede şu anda 14 sağlam kümbet bulunduğunu bildirerek, şöyle konuştu:


"Bu duruma baktığımızda kümbetlerin bir şehirde en fazla yoğunlaşmış halini görmekteyiz. Başka bir yerde bu sayıda kümbet göremezsiniz. Öte yandan Orta Asya'dan Anadolu'nun diğer şehirlerine yani kümbet mimarisinin...