05 / 05 / 2024

Bitümlü membran

Bitümlü membran

Yapı malzemeleri arasında yer alan membran nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

ODE Yalıtım yeni Epikon Membran serisini tanıttı! 

Yalıtım sektörünün yenilikçi firması ODE, Bitümlü membran pazarında farklı talep ve ihtiyaçlara yanıt verebilmek amacıyla ürün geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firma, yeni Epikon Membran serisini tanıttı.

Manisa Turgutlu yeni yollarına kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesinde asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Ergenekon Mahallesi Fatih Caddesini bitümlü sıcak karışım ile yeniliyor.

Erzurum Aziziye'nin yolları asfaltlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü tarafından Aziziye ilçesi Canören Grup Yolu’na bitümlü sıcak karışım asfalt serimi yapıldı.

Binaların zarar görmemesi için su yalıtımı yapılmalı!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Binaların zarar görmesindeki en büyük etken korozyon" diyerek su yalıtımının önemine vurgu yaptı.

Mimari Yapılarda Su Yalıtımı kitabı yayınlandı!

YEM Yayın’ın yeni kitabı Mimari Yapılarda Su Yalıtımı, BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.’nin değerli katkılarıyla yayınlandı.

Bingöl'deki Karlıova ve Solhan yolu sıcak asfaltla kaplanacak!

Karayolları Bölge Müdürü Gülşen, “90 kilometrelik Bingöl-Karlıova-Erzurum ve 70 kilometrelik Bingöl-Solhan- Muş yolu bitümlü Sıcak Karışım asfalt yapılacak” dedi.

Elbistan-Göksun Karayolu 91 milyon TL'ye ihale edildi!

Elbistan-Göksun Karayolunun bölünmüş yol standardında yeniden yapılması, bitümlü sıcak asfalt ile kaplanarak konforunun en üst seviyeye çıkarılması amacıyla Ağustos ayında yapılan ihale sonuçlandı.

Kars’ta yollara sıcak asfalt yapılıyor!

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, “Kars-Selim-Sarıkamış-Karakurt arasında başlatılan asfaltlama çalışmaları sürüyor. Özellikle kış aylarında eksi 30’larıgören Kars’ta yollar Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yöntemiyle yapılıyor.

Yalıtımda standart dışı malzemeler güvenliği tehdit ediyor!

Su yalıtımının, depreme dayanıklı bir yapı inşa etmenin 'olmazsa olmazı' olduğunu vurgulayan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER). 38. Yapı Fuarı'nda da bilgilendirme çalışmalarını sürdürdü ve standartların önemine dikkat çekti.

Burhan Karahan: Su yalıtımında standart dışı malzeme güvenli değil!

Su yalıtımının, depreme dayanıklı bir yapı inşa etmenin 'olmazsa olmazı' olduğunu vurgulayan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER). 38. Yapı Fuarı'nda da bilgilendirme çalışmalarını sürdürdü ve standartların önemine dikkat çekti.

Kayseri Kocasinan Belediyesi 3,7 milyonluk asfalt ihalesi gerçekleşti!

Kocasinan Belediyesi, şehrin çeşitli mahallelerinde 100 bin metrekare bitümlü asfalt kaplama yol yapım işi için ihale gerçekleştirdi. Maliyeti 3 milyon 732 bin 890 lira olan ihaleye toplam 8 firma katıldı.

Kocasinan Belediyesi 3.7 milyona asfalt ihalesi yapacak!

Kocasinan Belediyesi, şehrin çeşitli mahallelerinde 100 bin metrekare bitümlü asfalt kaplama yol yapım işi için ihale gerçekleştirdi.

Çerkezköy Belediyesi asfalt projeleri için 3 milyonluk kredi çekecek!

Çerkezköy Belediyesi muhtelif cadde ve sokaklarda bitümlü sıcak karışım asfalt ile aşınma tabakası yapım işinde kullanılmak üzere 3 milyon TL kredi kullanılması oy birliği ile kabul edildi.

Bitümlü membran Haberi

Bitümlü membran

Membran nedir?

Membran, yapı malzemelerinde ayırıcı ya da seçici geçirgen malzemelerin genel adına deniyor. Bir diğer ifade ile membran, çatılarda yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini önlemek amacıyla kullanılan malzemeleri ifade ediyor.


Bitümlü membran..

Bitümlü membran, yapıların suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı korunması, yaşam alanlarına konforlu bir su izolasyonu sağlanması amacı ile yapıların temel, perde, bodrum, bahçe, teras ve çatılarında, köprü, viyadük gibi farklı yüklere maruz kalan yapılar içinde uygun bir su izolasyon malzemesi olarak karşımıza çıkıyor.



Membran, yalıtma işlemlerinde sıkça kullanılan izolasyon malzemesi olarak karşımıza çıkıyor.


Işıl Seren...