20 / 05 / 2024

biyogaz tesisi nedir

biyogaz tesisi nedir

Bartın Valiliği, biyogaz tesisleri kurulabilmesi amacıyla il genelindeki hayvansal atık miktarını tespit edecek. Vali Azizoğlu konu ile ilgili açıklama yaptı..

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Biyogaz Tesisi arazisi özel firmaya ihale edildi!

Tesisin kurulumu için ayrılan 3 buçuk milyon lira ile gerekenin yapılamayacağının anlaşılması üzerine güneş enerjisi üretimi yapmak için 25 yıllığına iki firmaya devlet arazisi kiralandı.

Kırşehir'e biyogaz tesisi kuruluyor!

Kırşehir'de 50 bin canlı hayvanı barındıran mandıralar bölgesine biyogaz tesisi kurulacak. Tesisin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Sütaş Aksaray Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi açıldı!

Sütaş'ın Aksaray'daki fabrikasında, Türkiye'nin tarımsal nitelikli en büyük Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

Ankara Biyogaz Üretimi Ve Kojenerasyon Tesisi ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Ankara İli, Çubuk İlçesi'nde yer alan Albe-1 Biyogaz Üretimi, Gübre İşletme Ve Kojenerasyon Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Gaziantep Oğuzeli'de Biyogaz Tesisi kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesi Gündoğan köyüne “Biyogaz Tesisi” kuracak. Tesisler 1 MW kurulu gücünde yapılacak.

GBC İnşaat 20 yılda 810 proje yaptı!

GB Grup çatısı altında yer alan GBC İnşaat, endüstriyel yapı, konut, sosyal tesis, sanayi sitesi, ticari yapı, hayvan çiftliği, tahıl depoları, arıtma ve geri kazanım tesisleri ile biyogaz tesisi gibi birçok farklı alanda 20 yıl içinde 810 projeye imza at

İrtifak hakkı tesisi için ne gerekir?

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olarak karşımıza çıkıyor. Peki, irtifak hakkı nedir? İrtifak hakkı nasıl kurulur? İrtifak hakkı tesisi için ne gerekir?

Konya'da 3 bin 500 konut enerjisini karşılayacak biyogaz tesisi kurulacak!

Konya Yumurta Üreticileri Birliği (Konya YUM-BİR) ile Konya Biyogaz Elektrik Üretim AŞ arasında imzalanacak protokolle kurulacak 9.6 MW kapasiteli biyogaz tesisinde, tavuk gübresinden elektrik ve organik gübre üretilecek.

Afyon Biyogaz Tesisi için imzalar atıldı!

19 Milyon Liralık dev tesisin imzaları atıldı.Tavuk Gübresinden Elektrik Üretecek Dünyanın En Büyük 6 MW 'lık Afyon Biyogaz Tesisi İçin İmzalar Atıldı.

Elektrik dağıtım bağlantı bedeli nedir?

Elektrik dağıtım faaliyeti, elektrik enerjisinin 36 kV ve altındaki hatlar üzerinden naklini gerçekleştirmek için gerekli olan tesis ve şebekenin tesisi ile bu tesislerin işletilmesi ve bakımını kapsıyor. Peki, elektrik dağıtım bağlantı bedeli nedir?

Yeni enerji türlerinde Almanya ile işbirliği! Biyogaz nedir?

Almanya Heiden Belediye Başkanı Bub, "Biyogaz, güneş enerjisi ve suyun karışımından doğal gaz üretimi için Kayseri’ye yeni bir sistem kurulmasına yönelik çalışmalar hızla sürüyor" dedi.

Kırsal turizm tesisi nedir?

Kırsal turizm tesisleri kapsamında; çiftlik evi-köy evi, dağ evi ve yayla evi bulunuyor. Peki, kırsal turizm tesisi nedir? İşte Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik esasları...

biyogaz tesisi nedir Haberi

biyogaz tesisi nedir

Bartın Valiliği, biyogaz tesisleri kurulabilmesi amacıyla il genelindeki hayvansal atık miktarını tespit edecek.


Vali Seyfettin Azizoğlu, makine mühendisi Faruk Papila’nın Gölbucağı Mahallesi’nde kurduğu biyogaz sistemini inceleyerek, çalışma hakkında bilgi aldı ve hayvan dışkısından elde edilen gazı ateşledi. 


Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60 milyar dolarlık ithalatla ülkenin en önemli sorunlarından birinin enerji olduğunu söyledi.


Enerji ihtiyacının en azından yarısının ülkedeki kaynaklarla karşılanması halinde 30 milyar doların yatırıma dönüştürülebileceğine dikkati çeken Azizoğlu, şöyle konuştu:


"Bu 30 milyar dolar yatırımla, ülkenin birkaç senede gelebileceği noktayı düşünün. Onun için sizi burada kendi çabanızla kurduğunuz sistem nedeniyle takdir ediyorum, tebrik ediyorum. Az da olsa, küçük de olsa bunlar büyük hizmettir. Ülkemizde doğal kaynaklarımızı, imkanlarımızı kullanarak enerji kaynaklarımızı çoğaltmak zorundayız. Hayvancılık yapılan evlere biyogaz tesisi kurabilir miyiz, bunun...