10 / 05 / 2024

Konya'da 3 bin 500 konut enerjisini karşılayacak biyogaz tesisi kurulacak!

Konya'da 3 bin 500 konut enerjisini karşılayacak biyogaz tesisi kurulacak!

Konya Yumurta Üreticileri Birliği (Konya YUM-BİR) ile Konya Biyogaz Elektrik Üretim AŞ arasında imzalanacak protokolle kurulacak 9.6 MW kapasiteli biyogaz tesisinde, tavuk gübresinden elektrik ve organik gübre üretilecek.



20 milyon dolarlık yatırımla kurulacak tesis, günlük 950 ton gübre işleme kapasitesi ile 3 bin 500 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak ve dünyanın en büyük kapasiteli biyogaz tesisi olacak. Konya YUM-BİR'in çevre açısından önemli bir sosyal sorumluluk örneği sergilediğini belirten Konya YUM-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Konya, "Türkiye yumurta üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini üreten ve 67 firmadan oluşan Konya YUMBİR tavuk gübresinden elektrik üretilecek projede Alternatif Power bünyesinde kurulan Konya Biyogaz Elektrik Üretim AŞ ile bir araya gelerek, çevreye önemli zararları olan tavuk gübresinin bertaraf edilmesi sorununa köklü ve sürdürülebilir bir çözüm sunuyor" dedi. 



Hasan Konya, "Konya'da kurulacak ve 9.6 MW elektrik üretim kapasitesiyle bu alanda dünyanın en büyük tesisi olma unvanını da kazanacak biyogaz tesisiyle günde 950 ton tavuk dışkısı işlenerek en az 3 bin 500 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak miktarda elektrik üretilmesi hedefleniyor. Yılsonuna doğru tesisi aktif hale getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön