27 / 04 / 2024

biyogaz tesisi

biyogaz tesisi

Tesisin kurulumu için ayrılan 3 buçuk milyon lira ile gerekenin yapılamayacağının anlaşılması üzerine güneş enerjisi üretimi yapmak için 25 yıllığına iki firmaya devlet arazisi kiralandı.

Gaziantep Oğuzeli'de asfaltlar yenileniyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli ilçesini baştan sona yeniliyor. Yeni çalışmalarla kanalizasyon ve asfaltı tamamen yenilenen ilçeye parklar ve sosyal tesisler kazandırılıyor

Konya'da 3 bin 500 konut enerjisini karşılayacak biyogaz tesisi kurulacak!

Konya Yumurta Üreticileri Birliği (Konya YUM-BİR) ile Konya Biyogaz Elektrik Üretim AŞ arasında imzalanacak protokolle kurulacak 9.6 MW kapasiteli biyogaz tesisinde, tavuk gübresinden elektrik ve organik gübre üretilecek.

Bartın'da hayvancılık yapılan evlere biyogaz tesisleri kurulacak!

Bartın Valiliği, biyogaz tesisleri kurulabilmesi amacıyla il genelindeki hayvansal atık miktarını tespit edecek. Vali Azizoğlu konu ile ilgili açıklama yaptı..

Amasya'daki biyogaz tesisinin temelini atıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye büyüyor, ama enerji sektörü Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor" dedi.

Günaydın Et, Günaydın Tarım Çiftliği’ne Biyogaz Tesisi kuruyor!

Günaydın Et, Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Alman Çevre Bakanlığı ile birlikte bir ilke imza atarak Balıkesir Gönen’de bulunan Günaydın Tarım Çiftliği’ne Biyogaz Tesisi kuruyor

Biyogaz Tesisi arazisi özel firmaya ihale edildi!

Tesisin kurulumu için ayrılan 3 buçuk milyon lira ile gerekenin yapılamayacağının anlaşılması üzerine güneş enerjisi üretimi yapmak için 25 yıllığına iki firmaya devlet arazisi kiralandı.

Kırşehir'e biyogaz tesisi kuruluyor!

Kırşehir'de 50 bin canlı hayvanı barındıran mandıralar bölgesine biyogaz tesisi kurulacak. Tesisin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Sütaş Aksaray Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi açıldı!

Sütaş'ın Aksaray'daki fabrikasında, Türkiye'nin tarımsal nitelikli en büyük Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

Ankara Biyogaz Üretimi Ve Kojenerasyon Tesisi ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Ankara İli, Çubuk İlçesi'nde yer alan Albe-1 Biyogaz Üretimi, Gübre İşletme Ve Kojenerasyon Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Gaziantep Oğuzeli'de Biyogaz Tesisi kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesi Gündoğan köyüne “Biyogaz Tesisi” kuracak. Tesisler 1 MW kurulu gücünde yapılacak.

GBC İnşaat 20 yılda 810 proje yaptı!

GB Grup çatısı altında yer alan GBC İnşaat, endüstriyel yapı, konut, sosyal tesis, sanayi sitesi, ticari yapı, hayvan çiftliği, tahıl depoları, arıtma ve geri kazanım tesisleri ile biyogaz tesisi gibi birçok farklı alanda 20 yıl içinde 810 projeye imza at

Konya'da 3 bin 500 konut enerjisini karşılayacak biyogaz tesisi kurulacak!

Konya Yumurta Üreticileri Birliği (Konya YUM-BİR) ile Konya Biyogaz Elektrik Üretim AŞ arasında imzalanacak protokolle kurulacak 9.6 MW kapasiteli biyogaz tesisinde, tavuk gübresinden elektrik ve organik gübre üretilecek.

Afyon Biyogaz Tesisi için imzalar atıldı!

19 Milyon Liralık dev tesisin imzaları atıldı.Tavuk Gübresinden Elektrik Üretecek Dünyanın En Büyük 6 MW 'lık Afyon Biyogaz Tesisi İçin İmzalar Atıldı.

Kepez'de köylüler biyogaz enerji elektrik tesisini istemiyor!

DTO Şube Başkanı, 3 köyün ortasındaki alanda hayvan gübresi ve gıda artıklarından biyogaz enerji elektrik üretim tesisi kurmaya çalıştı. "Sondaj suları kirlenecek ve kötü koku olacak" diyen köylü tesise karşı adeta savaş başlattı.

Avrupa'nın en büyük çöp biyogaz tesisi İstanbul'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSTAÇ A.Ş Enerji Yönetimi Şefi Fırat Sarp, Avrupa ' nın en büyük çöp biyogaz tesisinin İstanbul ' da olduğunu söyledi...

Otellerin mutfak atıkları biyogaz tesislerinde enerjiye dönüştürülecek!

Gloria Hotels&Resorts Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, Antalya'da bulunan 3 Gloria otelinin mutfak atıklarını ve golf sahalarından biçilen çimleri değerlendirmek için biyogaz tesisi kuracaklarını bildirdi...

Edincik’e biyogaz tesisi inşa edilecek!

Bandırma’nın Edincik Beldesine biyogaz üretim tesisleri yapılacak...

Kırşehir'de biyogaz tesisi kurulacak!

Kırşehir TSO Başkanı Göçen: "Hayvan gübrelerinden biyogaz ve elektrik enerjisi elde edilmesini sağlayacak proje, AHİKA tarafından onaylanarak 5 milyon liraya varan hibe hakkı kazandı"

biyogaz tesisi Haberi

biyogaz tesisi

Türkiye'de ilk defa yapılacak uygulama ile mandıralardan çıkacak katı atıkların enerjiye çevrilmesi sonrası çevre kirliliğinin de önüne geçilecek. Mandıralardan alınan katı ve sıvı atıklarla biyolojik gübre üretilerek alınan atık çiftçiye verilecek. Tesisin kurulumu için ayrılan 3 buçuk milyon lira ile gerekenin yapılamayacağının anlaşılması üzerine güneş enerjisi üretimi yapmak için 25 yıllığına iki firmaya devlet arazisi kiralandı. 

Arıtma tesisi de olacak olan projenin hangi alanda nasıl hayata geçeceğini anlatan Vali Necati Şentürk, yapılacak tesisin arazisini iki firmaya 25 yıllığına kiraya verildiğini söyledi. AHİKA güdümlü proje ile biyogaz tesisinin kurulması için anlaşıldığını fakat beklenenin dışında gelişmeler olduğunu belirten Vali Şentürk, Türkiye'de ilk kez böyle bir tesis kurulumu için Valiliğin öncü olduğunu ifade etti. Vali Necati Şentürk, "Yapılan hesaplarda AHİKA'dan sadece 3 buçuk...