10 / 05 / 2024

Amasya'daki biyogaz tesisinin temelini atıldı!

Amasya'daki biyogaz tesisinin temelini atıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye büyüyor, ama enerji sektörü Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amasya'nın Suluova ilçesinde özel sektöre ait 2 megawattlık elektrik üretimi yapacak biyogaz tesisinin temelini attı. 1 yılda artı 200 bin istihdam sağlayan ülke sayısının dünyada çok az olduğunu belirten Bakan Yıldız, "Türkiye şu anda bütün kabuğunu kırmış ve büyümeye devam ediyor. Türkiye büyüyor, ama enerji sektörü Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor. 2011 yılının Haziran ayına göre elektrik tüketimimiz ölçülebilir rakamlar söylüyorum, yüzde 11.8 büyümüştür. İşte burada elektrik üretilecek, başka yerlerdeki santraller çalışacak ki, bu tüketim karşılanabiliyor olsun" diye konuştu. 


Çevreyle alakalı yürüttükleri projeyi anlatan Bakan Yıldız, "Türkiye'de pilot olarak bir sistem kuruldu. 1 ton kömürü bakteriler 42 günde yiyorlar, oradan gaz çıkıyor. Amerika'daki geliştirilen bir teknolojiyle beraber yürüttüğümüz bir çalışmadır bu. Ünikasit çıkıyor, toprağın verimini artırıcı, pis kokuları giderici, metalik madenleri giderici. Şehrin giriş suyunu alıyoruz, onu temizlemek için kullanılan birçok malzeme üretiyoruz. Şimdi hamdolsun 28 milyon dolarlık bir yatırımla da onun ticarileşmesiyle alakalı proje yürütüyoruz. Bakın enerji sektöründeyiz, ama çevreyle alakalı projeler de yürütüyoruz. Biz kendimizi çevreye bu manada borçlu hissediyoruz. Bu borcumuzu da inşallah ödeyeceğimize inanıyoruz" dedi. 


Temel atma törenine Amasya Valisi A. Celil Öz, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı ile Avni Erdemir de katıldı.

AA


Geri Dön