20 / 05 / 2024

amasya biyogaz tesisi

amasya biyogaz tesisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye büyüyor, ama enerji sektörü Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor" dedi.

Biyogaz Tesisi arazisi özel firmaya ihale edildi!

Tesisin kurulumu için ayrılan 3 buçuk milyon lira ile gerekenin yapılamayacağının anlaşılması üzerine güneş enerjisi üretimi yapmak için 25 yıllığına iki firmaya devlet arazisi kiralandı.

Kırşehir'e biyogaz tesisi kuruluyor!

Kırşehir'de 50 bin canlı hayvanı barındıran mandıralar bölgesine biyogaz tesisi kurulacak. Tesisin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Sütaş Aksaray Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi açıldı!

Sütaş'ın Aksaray'daki fabrikasında, Türkiye'nin tarımsal nitelikli en büyük Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

Ankara Biyogaz Üretimi Ve Kojenerasyon Tesisi ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Ankara İli, Çubuk İlçesi'nde yer alan Albe-1 Biyogaz Üretimi, Gübre İşletme Ve Kojenerasyon Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Burger King, Amasya Entegre Tesisi'ni Mart'ta açacak!

TAB Gıda; kendi restoran zinciri Burger King’in et ve patatesi için 4 yılda 800 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Grup, Amasya’ya inşa ettiği et entegre tesisini önümüzdeki martta açmaya hazırlanıyor.

Gaziantep Oğuzeli'de Biyogaz Tesisi kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesi Gündoğan köyüne “Biyogaz Tesisi” kuracak. Tesisler 1 MW kurulu gücünde yapılacak.

Amasya Suluova'da Süt Konsantre Tesisi'nin Temeli Atıldı!

Amasya’nın Suluova ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünce hibe yoluyla desteklediği özel bir firmaya ait süt konsantre üretim tesisinin temeli atıldı.

GBC İnşaat 20 yılda 810 proje yaptı!

GB Grup çatısı altında yer alan GBC İnşaat, endüstriyel yapı, konut, sosyal tesis, sanayi sitesi, ticari yapı, hayvan çiftliği, tahıl depoları, arıtma ve geri kazanım tesisleri ile biyogaz tesisi gibi birçok farklı alanda 20 yıl içinde 810 projeye imza at

Konya'da 3 bin 500 konut enerjisini karşılayacak biyogaz tesisi kurulacak!

Konya Yumurta Üreticileri Birliği (Konya YUM-BİR) ile Konya Biyogaz Elektrik Üretim AŞ arasında imzalanacak protokolle kurulacak 9.6 MW kapasiteli biyogaz tesisinde, tavuk gübresinden elektrik ve organik gübre üretilecek.

Amasya atık su arıtma tesisine kavuşuyor!

Amasya Su ve Atıksu Yatırımı Projesi kapsamında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Çomaktekin yaklaşık 13 milyon TL'ye mal olacak proje ile günde 12 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi yapılacağını belirtti.

Bakanlık'tan Merzifon'a atıksu arıtma tesisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Amasya’nın Merzifon ilçesine Atıksu Arıtma Tesisi yatırımı yapıyor. “Merzifon Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşi İhalesi” kapsamında 17 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Afyon Biyogaz Tesisi için imzalar atıldı!

19 Milyon Liralık dev tesisin imzaları atıldı.Tavuk Gübresinden Elektrik Üretecek Dünyanın En Büyük 6 MW 'lık Afyon Biyogaz Tesisi İçin İmzalar Atıldı.

Amasya Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Amasya Atıksu Arıtma Tesisi projesinde test süreci başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen'Amasya Atıksu Arıtma Tesisi' projesinde son aşamaya gelindi.

amasya biyogaz tesisi Haberi

amasya biyogaz tesisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amasya'nın Suluova ilçesinde özel sektöre ait 2 megawattlık elektrik üretimi yapacak biyogaz tesisinin temelini attı. 1 yılda artı 200 bin istihdam sağlayan ülke sayısının dünyada çok az olduğunu belirten Bakan Yıldız, "Türkiye şu anda bütün kabuğunu kırmış ve büyümeye devam ediyor. Türkiye büyüyor, ama enerji sektörü Türkiye'nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor. 2011 yılının Haziran ayına göre elektrik tüketimimiz ölçülebilir rakamlar söylüyorum, yüzde 11.8 büyümüştür. İşte burada elektrik üretilecek, başka yerlerdeki santraller çalışacak ki, bu tüketim karşılanabiliyor olsun" diye konuştu. 


Çevreyle alakalı yürüttükleri projeyi anlatan Bakan Yıldız, "Türkiye'de pilot olarak bir sistem kuruldu. 1 ton kömürü bakteriler 42 günde yiyorlar, oradan gaz çıkıyor. Amerika'daki geliştirilen bir teknolojiyle beraber yürüttüğümüz bir çalışmadır bu. Ünikasit...