08 / 05 / 2024

biyogaz

biyogaz

Biyoenerjide dünya lideri olan Avusturyalı BioEnergy International, Türkiye’de belediyeler ve özel işletmeler için atık işleme tesisleri kurarak biyogaz ve elektrik üretilmesini sağlayacak. Şirket kolları sıvadı...

Yeni enerji türlerinde Almanya ile işbirliği! Biyogaz nedir?

Almanya Heiden Belediye Başkanı Bub, "Biyogaz, güneş enerjisi ve suyun karışımından doğal gaz üretimi için Kayseri’ye yeni bir sistem kurulmasına yönelik çalışmalar hızla sürüyor" dedi.

Otellerin mutfak atıkları biyogaz tesislerinde enerjiye dönüştürülecek!

Gloria Hotels&Resorts Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, Antalya'da bulunan 3 Gloria otelinin mutfak atıklarını ve golf sahalarından biçilen çimleri değerlendirmek için biyogaz tesisi kuracaklarını bildirdi...

Manisa Turgutlu'da yapılacak biyogaz tesisine halktan tepki!

Manisa Turgutlu’da yerleşim yerleri ve tarım arazilerine inşa edilmek istenen biyogaz tesisinin kurulmasını istemeyen halk, dava açma yoluna gidiyor. İtiraz dilekçelerini yetkililere teslim eden Turgutlu halkı, tesisin içme sularını da tehlikeye soktuğunu aktardı...

Senkron Efeler Biyogaz Santrali 11 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Aydın’ın İncirliova ilçesinde faaliyet gösteren Senkron Efeler Biyogaz Santrali, hayvan dışkısını elektriğe dönüştürüyor. Üretilen elektrikle 11 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

İzmir Foça Biyogaz Enerji Santrali halk toplantısı 1 Eylül'de!

Maba Temiz Enerji tarafından, İzmir Foça'da Foça Biyogaz Enerji Santrali projesi için 1 Eylül günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

İzmir Foça'ya 66 bin TL'ye biyogaz santrali kuruluyor!

İzmir Foça'da, biyogaz enerji santrali kuruluyor. Toplamda 66 bin TL'ye yapılması planlanan projede biyogaz santraline gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak.

Biyogaz Tesisi arazisi özel firmaya ihale edildi!

Tesisin kurulumu için ayrılan 3 buçuk milyon lira ile gerekenin yapılamayacağının anlaşılması üzerine güneş enerjisi üretimi yapmak için 25 yıllığına iki firmaya devlet arazisi kiralandı.

Kırşehir'e biyogaz tesisi kuruluyor!

Kırşehir'de 50 bin canlı hayvanı barındıran mandıralar bölgesine biyogaz tesisi kurulacak. Tesisin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Sütaş Aksaray Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi açıldı!

Sütaş'ın Aksaray'daki fabrikasında, Türkiye'nin tarımsal nitelikli en büyük Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

Ankara Biyogaz Üretimi Ve Kojenerasyon Tesisi ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Ankara İli, Çubuk İlçesi'nde yer alan Albe-1 Biyogaz Üretimi, Gübre İşletme Ve Kojenerasyon Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Afyon-1 Biyogaz Santrali Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 16 Şubat'ta!

Afyonkarahisar Susuz'da bulunan Afyon-1 Biyogaz Santrali Kapasite Artırımı Projesinin yapılamasına ilişkin ÇED toplantısı 16 Şubat 2016 günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Aydın Biyogaz Enerji Santrali Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 5 Şubat'ta!

Aydın İncirliova'da yer alan Biyogaz Enerji Santrali Kapasite Artırımı Projesi'nin yapılamsına ilşkin ÇED toplantısı 5 Şubat 2016 günü 13:30'da gerçekleşecek!

Sütaş İzmir Tire'de fabrika açacak!

Süt ve süt ürünleri firması Sütaş, İzmir'in Tire ilçesinde yem ve biyogaz tesisleri için 65 milyon dolarlık yatırım yaptı. Tesis 1,5 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

Gaziantep Oğuzeli'de Biyogaz Tesisi kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesi Gündoğan köyüne “Biyogaz Tesisi” kuracak. Tesisler 1 MW kurulu gücünde yapılacak.

TÜBİTAK, Uganda'da tesis kuracak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü uzmanlarınca, Uganda'da gazlaştırma, yakma ve biyogaz gibi üç farklı teknolojiye sahip tesis kurulacak" şeklinde konuştu.

biyogaz Haberi

biyogaz

Biyoenerjide dünya lideri olan Avusturyalı BioEnergy International AG, Türkiye’de yatırım için harekete geçti. Türkiye ofisini açan firma belediyeler ve özel işletmeler için atık işleme tesisleri kurarak biyogaz ve elektrik üretilmesini sağlayacak. 


BDI-BioEnergy Türkiye Genel Müdürü Onur Taş, şirketin Türkiye’de biyoenerji alanındaki geleceği görerek yatırım kararı aldığını söyledi. Taş, "Belediyeler ve yatırımcılar için kuracağımız tesisler için yerel yan sanayiinin oluşumuna da katkı sağlamayı amaçlıyoruz"...