29 / 04 / 2024

Manisa Turgutlu'da yapılacak biyogaz tesisine halktan tepki!

Manisa Turgutlu'da yapılacak biyogaz tesisine halktan tepki!

Manisa Turgutlu’da yerleşim yerleri ve tarım arazilerine inşa edilmek istenen biyogaz tesisinin kurulmasını istemeyen halk, dava açma yoluna gidiyor. İtiraz dilekçelerini yetkililere teslim eden Turgutlu halkı, tesisin içme sularını da tehlikeye soktuğunu aktardı...



Manisa’nın Turgutlu ilçesinin Irlamaz Mahallesi civarına Energrom isimli şirketin kurmak istediği Çepnidere ile Çepnibektaş’ı da etkileyecek olan biyogaz tesisine bölge halkı ve yaşam savunucuları karşı çıkıyor.

BirGün Gazetesi’nden Namık Alkan’ın haberine göre, kentin içme suyunu tehdit edeceği belirtilen biyogaz tesisinin yerleşim alanı ve tarım arazileri içine kurulmasını onaylamayan halk, 100’e yakın itiraz dilekçesini Manisa İl Çevre Müdürlüğü’ne verdi. Dilekçeleri vermek üzere oluşturulan heyet, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Günay Özcan ile görüşme sağlayarak, “sermaye için mülk gibi görülmesi” anlayışını ve bu anlayış çerçevesinde yapılan uygulamaları kabul etmediklerini iletti.

Tesisin, Irlamaz Deresi ve kentin içme suyu kaynağına yakın mesafede kurulacağını, yine tesisin en başta 170 bin nüfuslu kent halkının içme suyunu, çevre ve insan sağlığına doğrudan tehdit oluşturduğunu aktaran heyet üyeleri, ayrıca Turgutlu ve yöresinin “birinci sınıf tarım bölgesi” olduğunu anımsattı. Yerleşim alanları ve tarım arazilerine bu tür tesislerin kurulmasının karşısında durmaya devam edeceklerini dile getiren heyet, ÇED raporu hakkında da dava açacaklarını ve projenin iptal edilmesini isteyeceklerini belirtti.

 


Geri Dön