16 / 05 / 2024

manisa biyogaz tesisi

manisa biyogaz tesisi

Manisa Turgutlu’da yerleşim yerleri ve tarım arazilerine inşa edilmek istenen biyogaz tesisinin kurulmasını istemeyen halk, dava açma yoluna gidiyor. İtiraz dilekçelerini yetkililere teslim eden Turgutlu halkı, tesisin içme sularını da tehlikeye soktuğunu aktardı...

Manisa'da stat projesi çıkarması!

Manisa heyeti, bölgede bulunan spor tesisi yatırımları hakkında istişare toplantısında yeni stat projesiyle ilgili Bakan Kasapoğlu'na sunum yaptı.

Manisa Turgutlu'da yapılacak biyogaz tesisine halktan tepki!

Manisa Turgutlu’da yerleşim yerleri ve tarım arazilerine inşa edilmek istenen biyogaz tesisinin kurulmasını istemeyen halk, dava açma yoluna gidiyor. İtiraz dilekçelerini yetkililere teslim eden Turgutlu halkı, tesisin içme sularını da tehlikeye soktuğunu aktardı...

Manisa Akhisar'da 11 milyon TL'ye icradan satılık yem fabrikası tesisi!

Akhisar İcra Dairesi Müdürlüğü, Manisa ili, Akhisar ilçesi, Moralılar Köyü, Göbez mevkii, 126 ada, 17 parselde yer alan yem fabrikası tesisini 10 milyon 978 bin 161,96 TL'ye icradan satıyor...

Manisa'da 9.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika tesisi ve arsası!

Manisa 4. İcra Dairesi, Manisa Şehzadeler İlçesi Karaağaçlı Mahallesi 131 ada, 6 parsel sayılı fabrika binası ve müştemilatı ile arsası 9 milyon 797 bin 611,50 TL'ye icradan satışa çıkardı...

Manisa'ya yeni spor tesisi müjdesi!

Kentteki sportif alanların arttırılması noktasında önemli çalışmalar yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’ya yeni bir spor tesisi daha inşa ediyor.

Manisa'ya yeni spor tesisi inşa ediliyor!

Manisa’nın spor alanı ihtiyacının giderilmesi noktasında önemli yatırımlar yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, zaman içerisinde yıpranan Tevfik Lav Spor Tesisi’ni yıkarak yerine modern bir tesis inşa ediyor.

Tevfik Lav Spor Tesisi yeniden inşa edilecek!

Manisa’nın spor alanındaki ihtiyacını gidermek adına Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni yatırımlar planlıyor. Büyükşehir Belediyesi, zaman içerisinde yıpranmış olan  Tevfik Lav Spor Tesisi’ni yıkarak yerine modern bir tesis inşa edecek. 

Manisa Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün inşa ettiği dev atıksu arıtma tesisi inşaatında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Manisa Bozburun Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa Köprübaşı'nda yer alan Bozburun Arıtma Tesisi'nin inşaatını tamamladı.

Uzun Burun Katı Atık Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin şehrin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununa son vermesi amacıyla çalışmalarını geçtiğimiz yıl başlattığı Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin inşaatı tamamlandı.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

Manisa'ya 8 yeni arıtma tesisi inşa edilecek!

Çevreci yatırımlarla Manisa’nın geleceğini kurtaracak projelere imza atan MASKİ Genel Müdürlüğü, 65 milyon TL yatırım bedeliyle 8 adet atıksu arıtma tesisi daha inşa edecek.

Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Turgutlu’da hayata geçirdiği atıksu arıtma tesisi, deneme çalışmalarına hazırlanıyor.

manisa biyogaz tesisi Haberi

manisa biyogaz tesisi

Manisa’nın Turgutlu ilçesinin Irlamaz Mahallesi civarına Energrom isimli şirketin kurmak istediği Çepnidere ile Çepnibektaş’ı da etkileyecek olan biyogaz tesisine bölge halkı ve yaşam savunucuları karşı çıkıyor.

BirGün Gazetesi’nden Namık Alkan’ın haberine göre, kentin içme suyunu tehdit edeceği belirtilen biyogaz tesisinin yerleşim alanı ve tarım arazileri içine kurulmasını onaylamayan halk, 100’e yakın itiraz dilekçesini Manisa İl Çevre Müdürlüğü’ne verdi. Dilekçeleri vermek üzere oluşturulan heyet, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Günay Özcan ile görüşme sağlayarak, “sermaye için mülk gibi görülmesi” anlayışını ve bu anlayış çerçevesinde yapılan uygulamaları kabul etmediklerini iletti.

Tesisin, Irlamaz Deresi ve kentin içme suyu kaynağına yakın mesafede kurulacağını, yine tesisin en başta 170 bin nüfuslu kent halkının içme suyunu, çevre ve insan sağlığına doğrudan tehdit oluşturduğunu aktaran heyet...