03 / 05 / 2024

Bizans hazinesi

Bizans hazinesi

1993 yılında bir defineci, Kızkulesi'nin altında Bizans altınlarının bulunduğunu iddia etmiş. Birinci Dünya Savaşı sırasında bir dalgıcın birbirine zincirli 15 kasa gördüğünü söyleyen defineci, bunların Bizans hazinesi olduğunu söylemiş.

ABD Hazinesi'den FED öncesi flaş açıklama!

ABD Hazinesi bu yılın dördüncü çeyreği için borçlanma tahminini 400 milyar ABD dolarından 550 milyar ABD dolarına yükseltti.

Fatih, İstanbul’un en kıymetli hazinesi!

AKP Fatih Belediyesi Başkan adayı Turan, Fatih ilçesinin İstanbul’un en kıymetli hazinesi olduğunu söyledi. Turan, “Yedikule’den başlayıp Topkapı’ya kadar tarihi surların iç tarafındaki yapı yasaklı alanları kamuya kazandıracağız" dedi..

Maliye Hazinesi’nin Büyükbakkalköy'deki arazisinin planı değiştirildi!

Maltepe Büyükbakkalköy'de Maliye Hazinesi’ne ait 10 bin 154 metrekare tescil dışı arazi yani park alanı 23 Kasım 2016 tarihinde İBB Meclisi'nde plan değişikliği yapılarak dini tesis alanı olarak düzenlendi.

Sümer Holding ve Maliye Hazinesi özelleştirme ihaleleri ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding ve Maliye Hazinesi gayrimenkullerini özelleştiriyor. Özelleştirme ihalelerin son teklif verme tarihi 07 Mart 2017 Salı günü saat 17:00’ye kadar uzatılmıştır.

ÖİB Maliye Hazinesi'nin 6 ildeki gayrimenkullerini özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'ne ait 6 ilde bulunan gayrimenkulleri özelleştiriyor. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Maliye Hazinesi'nin Denizli arsasına 7.1 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin Denizli Merkezefendi'deki arsayı özelleştiriyor. Gayrimenkule en yüksek teklif 7 milyon 150 bin TL bedelle Dijital Otomotiv ve Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nden geldi.

Maliye Hazinesi'nin Denizli arsasına 12.4 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin Denizli Merkezefendi 'deki arsayı özelleştiriyor. Gayrimenkule en yüksek teklif 12 milyon 400 bin TL bedelle Oruç Mimarlık'tan geldi.

Maliye Hazinesi'nin Çeşme arsasına 5.8 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin İzmir Çeşme arsasını özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklif 5 milyon 860 bin TL bedelle Körükmez İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.nden geldi.

Maliye Hazinesi'nin Denizli arsasına 14.7 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin Denizli Merkezefendi 'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı. Gayrimenkule 14 milyon 750 bin TL bedelle en yüksek teklifi Mustafa Karataş ve Ortaklar Ortak Girişim verdi.

ÖİB Maliye Hazinesi'nin Karaman Kırbağı ve Siyaser arsalarını özelleştirdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin Karaman Kırbağı ve Siyaser Mahallesi arsasını özelleştirdi. İhaleye en yüksek teklif 2 milyon 660 bin TL bedelle Enerji Madencilik Nakliye Sanayi ve Ticaret A.Ş'den geldi.

ÖİB Maliye Hazinesi'nin Isparta Gönen arsasını özelleştirdi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin Isparta Gönen arsasını özelleştirdi. İhaleye en yüksek teklif Özkan Zengin'den geldi.

Yassıada’daki inşaat çalışmalarında Bizans manastırı yıkıldı!

Yassıada’da başlayan inşaat çalışmalarında yüzlerce yıllık tarihi Bizans manastırının yıkıldığı ortaya çıktı.Kültür Bakanlığı’nın 2000’de hazırladığı raporda sağlam olduğu belirtilen yapılar iş makinelerince parçalandı.

ÖİB Maliye Hazinesi'nin Kırıkkale arsasına 1.7 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin Kırıkkale Yahşihan ilçesinde bulunan arsasınına en yüksek teklif Acar İnşaat'tan geldi. Acar İnşaat Nakliye ve Ticaret Limited Şirketi arsaya 1 milyon 750 bin TL teklifte bulundu.

Bizans hazinesi Haberi

Bizans hazinesi



70 kulaçta, 14 sandık kuzu gibi yatıyor


Kulenin dibi altın dolu


BAZI İHBARLAR DOĞRU ÇIKTI


Kızkulesi'nin altında Bizans altınları bulunduğunu iddia eden hazine avcısı İbrahim İrgören, sualtı araştırmaları için izin istedi. İrgören daha önce de Tekirdağ'ın Naibler Köyü'nde 20 milyarlık altın bulunduğunu öne sürmüş ve doğru çıkmıştı.


BIRAKIN HAZİNEYİ ÇIKARTAYIM


Arkeoloji Müzesi yetkililerinin ''Sualtı elemanımız yok'' diye izin vermediği İrgören, daha önce de Ayasofya'nın altında ve Vezneciler Caddesi'nde altın olduğunu iddia ederek definecilerin ağzını sulandırmıştı.


Hazinenin öyküsü


İrgören'in elindeki belgelere göre; 1. Dünya Harbi sırasında batan bir romörkü çıkartmak için Kız Kulesi'nin dibine dalan dalgıç, birbirine bağlı 14 demir kasa belirledi.

Ancak; Harp zamanı olduğu için...