02 / 05 / 2024

bloke edilen gayrimenkuller

bloke edilen gayrimenkuller

FETÖ'cü Albay Karabekmez'in darbe girişimi sonrası üzerindeki mal varlıklarını elden çıkarmak için Malatya'da bir yakınına vekalet verdiği belirlendi. Bin 142 taşınmaz tapu dairesi çalışanlarının dikkati sonucu farkedilerek bloke işlemi uygulandı.

Vebitcoin soruşturmasında yeni gelişme!

Kripto para borsasında dolandırma haberleriyle gündeme gelen Vebitcoin soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Hesabı bloke edilen bir müşterinin Vebitcoin'in CEO'su İlker Baş tarafından tehdit edildiği öğrenildi. 

Cemaatlere iade edilen arazi sayısı 1.014'e ulaştı!

Başbakan Davutoğlu, gayrimüslim kanaat önderleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlar kapsamında cemaatlere iade edilen arazi sayısının bin 14'e ulaştığı bildirildi.

Ev satışından elde edilen gelirin beyanı nasıl yapılır?

Gayrimenkul gelir vergisi; iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç için ödeniyor. Peki, ev satışından elde edilen gelirin beyanı nasıl yapılır?

Ayasofya ve Topkapı en fazla ziyaret edilen müzeler oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, müze ve ören yerlerinden elde edilen gelirin bu yıl yüzde 39'luk bir artış ile 435 milyon TL'yi bulduğunu bildirdi.

Ev satışında bloke çek nedir?

Ödeme araçlarından biri olan çekler, "blokeli" olarak da düzenlenebiliyor. Genellikle bloke çekler, gayrimenkul alım satım sürecinde karşımıza çıkıyor. Peki, ev satışında bloke çek nedir? Bu çek nasıl kullanılır?

Müzelerden elde edilen gelir yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Yıllık beyannameye dahil edilen gelirlerden yapılacak indirimler!

Kira gelir vergisinde yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlere ilişkin indirimler Gelir Vergisi Kanunu ile diğer kanunlarda belirtiliyor. Peki, yıllık beyannameye dahil edilen gelirlerden yapılacak indirimler nelerdir?

Hereke’de inşa edilen üst geçit tamamlandı!

Köprülü bir kavşak inşa edilen bölgede sonunda üst geçit de yapıldı. Vatandaşların yoğun talepleri sonrasında tamamlanan üst geçitle ilgili bölge halkı tırabzanlarda yer alan kaynak noktalarından şikayet etti.

En çok ziyaret edilen AVM hangisi?

Facebook, 2014 yılında en çok paylaşılan konuları yayınladı. Listeye göre Vialand, en çok ziyaret edilen mekanlar listesinde Sultanahmet Meydanı 'ndan sonra geldi. Vialand, En çok ziyaret edilen AVM'ler arasında.

Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası Nisan'da açılacak!

Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası inşaatının yüzde 99'u tamamlandı. Fabrikanın nisanda hizmete açılması planlanıyor. Vali Özcan, "İnşallah nisan ayı bizim bayramımız olur" dedi.

Riskli olduğu tespit edilen yapıya itiraz!

Kentsel dönüşüm sürecinde, riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Riskli olarak tespit edilen yapılara itiraz edilebiliyor. Peki, riskli olduğu tespit edilen yapıya itiraz nasıl yapılır?

Hibe edilen evin tapu masrafı!

Bir malın mülkiyetinin, karşılık olmadan bir bedel ödenmeden başkasına devredilmesi işlemi hibe olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hibe edilen evin tapu masrafı ne kadar? İşte, hibe tapu masrafı!

Hibe edilen mal bozulur mu?

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış (hibe) deniyor. Peki, hibe edilen mal bozulur mu? İşte, tapu hibe işlemleri..

bloke edilen gayrimenkuller Haberi

bloke edilen gayrimenkuller

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin taşınmazlarını elden çıkarmak için harekete geçtiği öğrenildi. Bloke işlemi uygulanarak satışı durdurulamayan taşınmazları elden çıkarmaya çalışan FETÖ mensupları yakayı tapu dairesinde ele verdi. Bin 142 taşınmazı satış işleminde yakalatan FETÖ'cüler arasında darbeci albaylardan Kuleli Askeri Okulu Komutan Yardımcısı Mehmet Karabekmez'in de bulunduğu öğrenildi. Karabekmez'in bir yakınına vekalet verdiği belirtildi. Satış işlemi gerçekleşeceği sırada vekaletnameyi inceleyen tapu memuru daha önce televizyonda gördüğü FETÖ'cü Albay Karabekmez'in fotoğrafını görünce satış işlemini durdurdu.


BLOKE İŞLEMİ UYGULANDI

FETÖ'cü  Albay Karabekmez'in 15 Temmuz darbe girişimi sonrası üzerindeki mal varlıklarını elden çıkarmak için Malatya'da bir yakınına vekalet verdiği belirlendi. Vekil satış işlemini yapmak için tapu dairesine geldi. Bu sırada vekaletnameyi inceleyen tapu çalışını FETÖ'cü askerin fotoğrafını daha...