19 / 05 / 2024

bloklar bağımsızlığını ilan edebilir mi

bloklar bağımsızlığını ilan edebilir mi

Bloklar siteden ayrılabilir mi? Blokun siteden bağımsızlığını ilan edebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür, Marmara depreminde ekonominin çarklarının duracağına, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının kalmayacağına dikkat çekti. 

Yeni para birimi çıkışı gündeme bomba gibi düştü

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya'nın İngiltere'den bağımsızlığını kazanması durumunda mümkün olan en kısa müddette yeni "İskoç sterlini"ni kullanıma koyacaklarını bildirdi.

Emlak Konut GYO Büyükyalı'daki 368 bağımsız bölümün satışından 1.1 milyar TL gelir elde etti!

Büyükyalı projesindeki 368 tane bağımsız bölüm, 2 milyar 908 milyon 317 bin TL bedelle Özak Yenigün Ziylan İş Ortaklığı'nca satın alındı. Bu satışın Emlak Konut payı tutarı KDV dahil 1 milyar 76 milyon 77 bin 290 TL oldu. 

Kripto paralarda Putin depremi! Milyonlarca yatırımcı şok oldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınmasıyla beraber küresel piyasalarda ve kriptolarda sert değer kayıpları kaydedildi. Kriptoların devi Bitcoin yüzde 7, Ethereum da yüzde 8'e yakın kayıplar gördü.

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Özderici GYO Nuvo Dragos'taki 434 adet bağımsız bölümün kira geliri yüzde 95 sınırını aştı!

Özderici GYO Nuvo Dragos projesindeki 434 adet bağımsız bölümün yıllık toplam kira gelirinin yüzde 95 sınırının üstünde kaldığı görüldü. 

Innovia 3'teki 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Yeşil GYO, Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Innovia 3'te yer alan 65 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Metrolife'taki 245 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Sinpaş GYO, Metrolife projesinde yer alan 245 adet bağımsız bölüme ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki projedeki 245 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu? 

Sinpaş Altınoran'daki 156 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Sinpaş Altınoran projesindeki 156 adet bağımsız bölümün deeğri 399 milyon 290 bin TL olarak belirlenirken, aylık kira değerleri toplamı 1 milyon 704 bin 671 TL oldu. 

Nurol Tower'daki 130 bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Nurol Tower'daki 130 bağımsız bölümün değeri belli oldu. İşte Nurol Tower projesindeki 130 adet bağımsız bölümün değerleme raporu...

Nurol Life'taki 37 bağımsız bölümün değeri belli oldu! 

Nurol Life'taki 37 bağımsız bölümün değeri belli oldu. İşte Nurol Life projesindeki 37 adet bağımsız bölümün değerleme raporu...

Mistral İzmir projesindeki 132 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Mistral İzmir projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Mistral İzmir projesindeki 132 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Koray GYO'nun Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

Koray GYO'nun Ankara Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün KDV hariç pazar değeri 48 milyon 645 bin 827 TL, KDV dahil pazar değeri 57 milyon 402 bin 76 TL olarak belirlendi. 

bloklar bağımsızlığını ilan edebilir mi Haberi

bloklar bağımsızlığını ilan edebilir mi

Mega kent İstanbul'da herkesi hayrete düşüren bir olay yaşandı. Hürriyet'te yer alan habere göre, İstanbul Avrupa Yakası Sarıyer'de birçok bloğun yer aldığı sitede, bloklardan biri siteden ayrılmak istedi. Ayrılmak isteyen blok ve site yönetimi arasındaki hukuki süreç sürüyor. Diğer bir taraftan Mega kent İstanbul Ataşehir'de de yine bir bloğun siteden ayrıldığı belirtildi. Peki Bloklar siteden ayrılabilir mi? Blokun siteden bağımsızlığını ilan edebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...


HUKUKÇU GÖRÜŞÜ NEDİR?

Avukat Kerem Olcayto konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Yasaya göre, toplu yapılarda yönetim planında başka türlü düzenleme olmadıkça duruma göre üç başlı yönetim olur. Bunlardan ilki, blok kat malikleri kurulunca seçilen ‘blok yöneticisi ve denetçisi’; ikincisi, blok niteliğinde olmayan yapıların kat malikleri tarafından kendilerine özgülenen ortak yerler ve tesislerin...