18 / 05 / 2024

Blumar projesi izin

Blumar projesi izin

Ataköy sahilinde yapılaşmaya açılmayan son alana inşa edilmesi planlanan 70 metrelik 7 blok için koruma kurulları geçit vermedi ve proje askıya alındı. Bakırköy Belediyesi bu parseli park yaparak halka kazandırmayı planlıyor.

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Nuvo Dragos'un yapı kullanım izin belgesi alındı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Nuvo Dragos projesi için yapı kullanım izin belgesini aldı ve kat mülkiyetine geçti...

Mistral İzmir Çarşı için yapı izin belgesi başvurusu yapıldı!

Mistral GYO projesi olan Mistral İzmir projesinin Çarşı bölümü için Konak Belediyesi'ne Yapı Kullanma izin belgesi için başvuru yapıldı.

Aksaray-Ulukışla Demiryolu projesi başlıyor!

Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi için başlatılan yeni ÇED süreci tamamlandı. Proje inşaatına tüm kurum ve kuruluşlardan izin ve onaylar alındıktan sonra başlanacak..

Mistral İzmir'in ofis kulesinin yapı izin belgesi alındı!

Mistral GYO projesi olan Mistral İzmir projesinin ofis kulesine ait yapı kullanma izin belgesi alındı.

Antalya Tünektepe Projesi için imzalar atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’nın sembollerinden biri olacak olan Tünektepe Projesi’yle ilgili ön izin talebini kendisine arz edildikten 2 dakika sonra imzaladı.

Silivri MASKOOP S.S Maslak Sanayi Sitesi Projesi'nin tabelası indirildi!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Alipaşa Mahallesi'nde kurulan MASKOOP S.S Maslak Sanayi Stesi Projesi'nin bulunduğu bölgeye giderek, “Tarım arazileri yağmalanmaya çalışılıyor. Ranta da, insanların kandırılmasına da izin vermeyeceğiz” dedi.

Batman'da mesire alanı projesine izin çıkmadı!

Özel İdare’nin, DİKA ile birlikte Batı Raman eteklerine planladığı mesire alanı projesine izin çıkmadı. Petrol arama sahasına yakın bölgede olduğu gerekçesiyle 290 dönümlük alana mesire alanı projesi askıya alındı.

İzmir Karaburun'daki 3 RES projesi izin aşamasında!

Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra Dilli, yarımadada 3’ünün izin aşamasında olduğunu belirtti. Dilli, “Karaburun’da şu an faaliyette olan 81 türbin var. Yatırımını tamamlayan firma hemen kapasite artışına geçiyor." dedi.

Ataköy Blumar Projesi'nin kiralama ihalesi iptal edildi!

Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen Ataköy Blumar Projesi’yle ilgili kiralama ihalesi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi

Dreams of Phaselis otel projesi için izin çıkmadı!

Antalya'da Rixos Oteller Grubu'nun en özgün halkası olarak Beydağları Olimpos Milli Parkı içinde projelendirilen 'Dreams of Phaselis' otel projesi, tamamen rafa kalktı...

Ataköy Blumar projesi durdu!

Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen 70 metre yüksekliğinde 7 bloktan oluşan Ataköy Blumar projesi durdu.

Blumar projesi izin Haberi

Blumar projesi izin

Ataköy sahilde henüz inşaat yapılmayan son parsele koruma kurullarından izin çıkmadı. 70 metre yüksekliğinde 7 blok halinde yapılması planlanan Blumar isimli proje şimdilik askıya alındı. Hem kültür varlıkları hem de tabiat varlıkları kurulları bir gün arayla aynı kararı alarak ‘’parselde fiziki ve inşai faaliyette bulunulmamasına’’ karar verdi. Ataköylüler için sahilde en azından bir parseli kurtarma umudu doğdu. Bakırköy Belediyesi bu parseli park yaparak halka kazandırmak istiyor.


7 BLOK YAPILACAKTI

Üzerinde tarihi Baruthane yapılarının bulunduğu Ataköy sahilindeki 160 Parsel (Baruthane) Emlak Bankası tarafından TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ de araziyi 12 Temmuz 2010’da ‘restore et, işlet’ modeliyle kiralamak için ihaleye çıktı. 59 bin 800 metrekare parsel,  tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu, anıt ağaçların korunması şartıyla yıllık 6 milyon liradan 49 yıllığına, ihaleye tek katılan...