30 / 04 / 2024

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.



Karabağlar Belediyesi' nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. 
Egedesonsöz 'de yer alan  habere göre;  Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü 'nce  hazırlanan projeler bakanlığın resmi internet sitesinden askıya çıktı.

Karabağlar Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan almış olduğu yetkiyle, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahallelerinde yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında, 1/25.000 Ölçekli  İzmir  Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı'nda değişim yapılmasına yönelik yeni projeler hazırladı.
Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler bakanlığın resmi internet sitesinden askıya çıktı. 24 Ocak 2022 'ye kadar askıda kalacak planlar ile hazırlanılmış planlarda 'konut dışı kentsel çalışma alanı' olarak belirlenen parsellerin statülerinde değişime geçilmesi planlanıyor.

Karabağlar daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Belediye bölgenin ihtiyaçlarını tekrardan gözden geçirerek söz konusu  parsellerin ikinci ve üçüncü derece alt merkez” ve “kentsel gelişme alanı” olarak düzenlenmesini talebinde bulundu.

'NÜFUS ÖNGÖRÜLENDEN FAZLA'

Planla ilgili yapılan açıklamada, "Mevcutta Aşık Veysel Mahallesinin Buca İlçesi ile sınır olduğu bölgede planda “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” olarak belirlenmesine rağmen mevcut durumda yürürlükteki plan kararlarına aykırı olarak konut kullanımlarının yer alması nedeniyle bölgede yaşayan nüfus, mevcut imar planındaki nüfusun öngördüğü nüfustan fazla olmakla birlikte, sosyal altyapı alanları da yetersiz durumda olması nedeniyle, plan kararlarının mevcut durum ile üst ölçekli plan kararları doğrultusunda yeniden irdelenmesini gerekli kılmıştır." diye ifade edildi.

Bakanlığın yapmış olduğu ilanda "Karabağlar Belediye Başkanlığınca; İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahalleleri ile Buca İlçesi, Seyhan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 25.07.2013 tarih ve 28718 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 06.06.2013 tarih ve 2013/4919 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile “Riskli Alan” ilan edilen yaklaşık 191 hektarlık riskli alanın Karabağlar İlçesi sınırları içerisinde kalan 106 hektarlık kısmına ilişkin 1/25.000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği teklifinin onaylanması talep edilmiş olup 1/25.000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planının amaç, ilke ve stratejileri ile Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin Çevre Düzeni Planlarında değişiklikleri düzenleyen 20. Maddesinin 2. Fıkrasının “(a) Kamu yatırımları” ve “(d) Değişen verilere bağlı olarak planın güncellenmesi” hükümleri çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda; “Riskli Alan” ilan edilen yaklaşık 191 hektarlık alanın, Karabağlar İlçesi sınırlarında kalan ve 1/25.000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında “konut dışı kentsel çalışma alanı” olarak tanımlanan alanın, “2. ve 3. derece alt merkez” ve “kentsel gelişme alanı” olarak düzenlenmesine ilişkin 1/25.000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği teklifi, 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 97 nci maddesi uyarınca Bakanlık Makamı’nın 13.12.2021 tarihli Oluru ile onaylanmıştır"  diye duyurdu.

Muhittin Selvitopu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!


Geri Dön