27 / 04 / 2024

Seyit İleri: Canik'te kentsel dönüşüm için bakanlıktan onay bekliyoruz!

Seyit İleri: Canik'te kentsel dönüşüm için bakanlıktan onay bekliyoruz!

Yeni mahalle, dönüşüm için imar planını bekliyor Canik Belediye Başkan Yardımcısı İleri, Yeni mahalle'de kentsel dönüşüm çalışması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayının beklendiğini söyledi...




Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seyit İleri, Canik ilçesi Yeni Mahalle'de yaklaşık 70 dönüm büyüklüğündeki arazide uygulanmaya başlanan kentsel dönüşüm çalışması için hazırlanan imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayını beklediğini açıkladı. 


Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seyit İleri, Yeni Mahalle de 70 dönüm arazi üzerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Söz konusu arazinin içerisinde yanındaki toprak sahalan ile birlikte 19 Mayıs Stadyumu ve Hurdacılar Sitesi'nin bulunduğunu söyleyen ileri, "Söz konusu bölgenin bir kısmı ile ilgili olarak Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaşma yapıldı, bazı yerlerle ilgili olarak da kamulaştırma işlemleri yapılıyor. Bölgenin dönüşümü için hazırlanan imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay bekliyor." dedi. 



İtirazlar değerlendiriliyor.


Söz konusu kentsel dönüşüm planı için hazırlanan imar planına Yeni Mahalle Muhtarlığı ile Samsun Hurdacılar Odası Başkanlığı'nın itirazda bulunduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı İleri, "İtirazlar sonucu  TOKİ  işi yavaşlattı durdurdu. Yetki değişikliği ile söz konusu imar planını onaylama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçti. 


Şuanda imar planına yapılan itirazlar değerlendiriliyor, sonrasında imar planı kesinleşecek ve çalışmalara başlanacak. Samsun Cezaevi ile 19 Mayıs Stadyumu'nu kapsayacak yaklaşık 70 dönümlük arazide uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ile söz konusu bölge ticaret ve konut alanlarına dönüştürülmüş olacaktır" diye konuştu. 


Hedef Halk


Geri Dön