07 / 05 / 2024

BM Genel Kurulu iklim zirvesi

BM Genel Kurulu iklim zirvesi

BM Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi düzenlenecek. ABD'nin New York kentinde başlayacak BM 69. Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek BM İklim Zirvesi'ne katılacak liderlerin, iklim değişikliği konusunda anlaşmaya varması bekleniyor.

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği 41. Genel Kurulu yarın!

Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcıların etkin ve tek temsilcisi olan Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin merakla beklenen 41. Olağan Genel Kurulu yarın gerçekleştirilecek.

Mistral GYO'nun olağan genel kurulu 15 Ekim'de!

Mistral GYO'nun Yönetim Kurulu, 22 Eylül tarih ve 2021/12 no.lu kararı ile şirket Genel Kurulu'nun 15 Ekim 2021 tarihinde saat 14:00'te şirket genel merkezinde toplanmasına karar verdi.

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek!

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilecek. Peki teklifte neler düzenlendi? İşte ayrıntılar...

TBMM Genel Kurulu'nda tapulu arazilere yönelik düzenleme önerisi!

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu Toplantısı'nda  tapulu arazilerinin düzenlenmesi hakkında öneride bulundu. 

Koronavirüs apartman genel kurulu toplantılarını da erteledi!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında kat maliklerince kurulan ve yönetilen apartman genel kurulu toplantıları koronavirüs nedeniyle ertelendi....

Suriye'de 30 bin nüfuslu 10 ilçe inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda dünyaya ilan ettiği “güvenli bölge” projesinin detayları ortaya çıktı. Buna göre Suriye’deki bölge teröristlerden temizlendikten sonra 5 bin nüfuslu 140 köy ile 30 bin nüfuslu 10 ilçe inşa edilecek.

Güvenli bölgenin planları ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda anlattığı güvenli bölge planının yeni detayları ortaya çıktı. Buna göre, 5 bin nüfuslu 140 adet köy ile 30 bin nüfuslu 10 ilçeden oluşan yerleşim alanı oluşturulması planlanıyor...

2023'te bisiklet yolları 4 bin kilometreye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 2023'te bisiklet yollarının 1.000 kilometreden 4 bin kilometreye çıkacağını söyledi.

Dünya Çimento Birliği Genel Kurulu 5 Aralık’ta Londra’da toplanacak!

OYAK Çimento, Nuh Çimento, MedCem Çimento gibi Türkiye’nin önde gelen çimento üreticilerinin Dünya Çimento Birliği Genel Kurulu'na katılması bekleniyor...

Mistral GYO Olağanüstü Genel Kurulu 2 Ekim'de toplanıyor!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olağanüstü Genel Kurulu 2 Ekim 2018 tarihinde şirket genel merkezinde toplanacak...

Mistral GYO Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı 2 Ekim'de!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı 2 Ekim 2018 tarihinde yapılacak...

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

BM Genel Kurulu iklim zirvesi Haberi

BM Genel Kurulu iklim zirvesi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenecek zirveye katılması beklenen 120'ye yakın devlet ve hükümet başkanı, iklim değişikliğinin neden olduğu sorunlara yönelik çözüm önerileri, taahhütleri ve çabalarını sunacak. Devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden liderlerin de katılacağı zirve, 2015'in aralık ayında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak İklim Konferansı öncesinde iklim değişikliğiyle mücadelenin çerçevesinin oluşturulması için önemli bir fırsat olarak görülüyor .


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, iklim değişikliğinin dünyanın dört bir yanında hava koşullarını etkileyerek yerleşik düzene ciddi ölçüde zarar verdiğini belirterek, sera gazı emisyonunu azaltarak ve düşük karbonlu sanayiler inşa ederek risklerin azaltılabileceğini kaydetti.


İklim değişikliğiyle mücadeleye her ülkenin ve her bireyin katılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Ban, zirveye katılacak ülkelerin liderlerine iklim değişikliğinin neden olduğu...