03 / 05 / 2024

BM insan hakları uzmanları

BM insan hakları uzmanları

Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, İsrail'in Yahudi yerleşimciler için Batı Şeria'da 2 bin 300 yeni konut inşasına izin vermesine ilişkin, uluslararası topluma Filistin halkının haklarının korunması çağrısında bulundu...

İltica etmek nedir? Nasıl iltica edilir? Ne gibi zorlukları var? İşte yanıt!

İltica, kişinin güvenliği tehlikede olduğunda başvurduğu bir koruma yolu olarak, zulüm, savaş veya insan hakları ihlalleri gibi nedenlerle doğduğu ülkeden başka bir ülkeye gitmek ve orada sığınma talebinde bulunmaktır. Peki, nasıl iltica edilir? İşte yanıt!

Bekara ev vermeyenler yandı! Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'ndan milyonları şok eden karar! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) bekara ev vermeyen emlakçıları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Milyonlarca emlakçıyı ve ev sahibini ilgilendiriyor...

Almanlardan Volkswagen'e o ülkedeki fabrikanı kapat çağrısı! İşte gerekçesi

Almanya'da çelik işçilerinin örgütlü olduğu IG Metall Sendikası Başkanı Jörg Hofmann, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik insan hakları ihlali iddiaları nedeniyle Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’e bölgedeki fabrikasını kapatması çağrısı yaptı.

İsrailli insan hakları kuruluşundan hükümetin Batı Şeria'da yeni konut planına tepki!

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi), İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında olan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına tepki verdi.

Batı Şeria'daki Filistinli ailenin evinin yıkılmasına tepki!

Filistinli gruplar ve insan hakları örgütleri, işgal altında yer alan Batı Şeria'daki Filistinli ailenin evinin yıkılmasına tepki gösterdi.

Hamas Hareketi'nden Doğu Kudüs'te yeni yasa dışı konut inşa edilmesine tepki! 

Netanyahu, Doğu Kudüs'teki iki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa edileceğini belirtmişti. Hamas Hareketi, karar için "İşgal güçleri, insan haklarına ilişkin yasalara karşı zorbacı bir mantıkla hareket ediyor" diyerek tepki gösterdi... 

Türkiye İnsan Hakları Kurumu’ndan emsal olacak 'ev kiralama' kararı!

İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından erkeğe ev kiralamamanın, “cinsiyet nedeniyle ayrımcılık yasağını ihlal” anlamına geldiğiyle ilgili aldığı karar sonucunda çok konuşulan bir cezaya imza attı.

BM insan hakları uzmanlarından, uluslararası topluma 'Filistin' çağrısı!

Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, İsrail'in Yahudi yerleşimciler için Batı Şeria'da 2 bin 300 yeni konut inşasına izin vermesine ilişkin, uluslararası topluma Filistin halkının haklarının korunması çağrısında bulundu...

Trump döneminde Batı Şeria'daki düzensiz Yahudi yerleşim birimlerinde artış!

İsrailli insan hakları örgütü Peace Now'un hazırladığı rapor, Trump'ın ABD Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yasa dışı düzensiz Yahudi yerleşim birimlerinin sayısındaki artışı ortaya koydu...

Doğu Kudüs’te Filistinliler'in evleri tahliye ediliyor!

Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinli bir ailenin evi, Yahudi yerleşimcilere verilmek için boşaltıldı. İsrailli sol eğilimli insan hakları kuruluşu Barış Şimdi Hareketi tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Adana'da kentsel dönüşümde insan hakları tartışılacak!

"Ölçek: İnsan" başlığıyla Kentsel Dönüşümde "İnsan Hakların"nın ele alınacağı panel düzenleyeceklerini bildiren Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Mimar Ozan Tüzün, panele tüm Adanalıları davet etti.

Ozan Tüzün: Dönüşümde insan haklarından vazgeçilemez!

Mimarlar Odası Adana Sube Başkanı Ozan Tüzün, Genel Sekreter Eren Tümer, YK Üyesi Nusret Bas ve Mesleki Denetim Sorumlusu Gökçe Çelik, Yüregir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret edip, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BM Yunanistan'a cami yapılması için uyarılarda bulundu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

BM insan hakları uzmanları Haberi

BM insan hakları uzmanları

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları uzmanları, Tel Aviv yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için 2 bin 300 yeni konut inşasına izin vermesine karşı, uluslararası topluma Filistin halkının haklarının korunması ve İsrail'in yasa dışı inşa planlarına karşı kararlı adımlar atılması çağrısında bulundu.

BM insan hakları uzmanları Leilani Farha ve Michael Link tarafından, İsrail'in Yahudi yerleşimciler için 2 bin 300 yeni konut inşasına izin vermesine ilişkin kararla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, kararın önceden yapılan ve gelecekte yapılması planlanan yasa dışı yerleşim yerlerine resmiyet kazandırılması anlamına geldiği ifade edildi. 

Açıklamada, uluslararası toplumun, Filistin halkının haklarının korunması konusunda verdiği taahhütlerini yerine getirme görevi olduğu belirtildi ve İsrail'in Batı Şeria'da rekor sayıdaki yerleşim yeri inşa etme planına karşı kararlı adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

"İsrail'e karşı anlamlı...