06 / 05 / 2024

bm israil yeni yerleşim açıklaması

bm israil yeni yerleşim açıklaması

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Wi-Fi özellikli Vestel BM 4202 WIFI 4 Programlı Bulaşık Makinesi alana nakliye ve montaj hediye!

Yeni evlenecek çiftler ve beyaz eşyalarını yenilemek isteyenler için bir kampanya başlatan Vestel, BM 4202 WIFI 4 Programlı Bulaşık Makinesi alana nakliye ve montaj hediye edeceğini açıkladı. Vestel’in bu kampanyasını duyanlar, bulaşık makinesinin teknik özelliklerini ve fiyatını araştırmaya başladı

Vestel BM 5001 X Pro 5 Programlı Bulaşık Makinesi’nde görülmemiş indirim!

Hem yeni evlenecek çiftlerin hem de bulaşık makinesini yenilemek isteyen tüketicilerin ilk tercih ettiği beyaz eşya markaları arasında yer alan Vestel, BM 5001 X Pro 5 modelinde indirime gitti. Bu kapsamda, bulaşık makinesi almak isteyenler, fiyat araştırması yapmaya başladı.

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Türkiye, İsrail'in 3 bin 100 yeni konut inşa etme planını kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Yüksek Planlama Konseyinin önümüzdeki hafta Batı Şeria’daki çeşitli İsrail yerleşimlerinde 3 bin 100 yeni konutun inşasına onay verme planını kınadı.

İsrail Batı Şeria'da yasa dışı 2 bin 200 yeni konut inşasını onaylamayı hedefliyor!

İşgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler tarafından inşa edilen  2 bin 200 yeni konutun inşası İsrail tarafından onaylanacak. 

BM'den İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurma çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurması için çağrı yaptı...

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimciler için yeni konut hayata geçirme kararına tepki verdi.

Filistin, İsrail'in Batı Şeria'da 534 yeni konut inşa etme planını kınadı!

Filistin, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da 534 yeni konut inşa etme planını kınadı...

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

bm israil yeni yerleşim açıklaması Haberi

bm israil yeni yerleşim açıklaması

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

BM Genel Sekreteri'nin Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı yazılı açıklamada, Guterres'in İsrail makamlarının çoğu işgal altındaki Batı Şeria'nın derinliklerinde yer alan yaklaşık 800 yerleşim konutu için plan sunma kararından derin endişe duyduğunu dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Guterres, açıklamada "Doğu Kudüs de dahil olmak üzere 1967'den beri işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim yeri kurulmasının herhangi bir yasal meşruiyeti olmadığını ve uluslararası hukuka göre açık bir ihlal teşkil ettiğini" ifadelerini kullandı.

- İsrail'e Batı Şeria'daki yeni yerleşim inşasını durdurma çağrısı

BM Genel Sekreter'i İsrail'i; iki devletli çözüm ile adil, kalıcı ve kapsamlı bir...