03 / 05 / 2024

bm Konut Edinmede Ayrımcılığı

bm Konut Edinmede Ayrımcılığı

Birleşmiş Milletler Konut Edinmede Ayrımcılığa Karşı Özel Raportörü Farha, Fransa'nın evsizlere ve kötü barınma koşullarına karşı yürüttüğü siyasetin çelişkilerle dolu olduğunu söyledi...

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 

İstanbul'da yaşamaya elverişli konut kalmadı: 83 bin 726 ilandan yalnızca 6'sı BM kriterlerine sahip!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da BM’nin "yaşamaya elverişli konut" tanımına 83 bin 726 konut ilanından yalnızca 6'sının uygun olduğuna dikkat çekti.

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

BM'den İsrail'e 'Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası planını durdurma' çağrısı!

Birleşmiş Milletler, İsrail'den işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

BM: İsrail 2020'de Filistinlilere ait 500'den fazla yapıyı yıktı!

BM, İsrail güçlerinin 2020 yılının başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 500'den fazla konut ve yapıyı yıktığını duyurdu.

BM'den Fransa'ya konut eleştirisi!

Birleşmiş Milletler Konut Edinmede Ayrımcılığa Karşı Özel Raportörü Farha, Fransa'nın evsizlere ve kötü barınma koşullarına karşı yürüttüğü siyasetin çelişkilerle dolu olduğunu söyledi...

BM, İsrail'in konut inşası projesini kınadı!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcülüğü, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yeni yerleşim birimi projesiyle ilgili açıklama yaptı. BM, İsrail'in kararının "alarm verici" olduğu bildirildi.

Dünya genelinde 900 milyon insan gecekonduda yaşıyor!

BM Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı Habitat III'de açıklanan rapora göre dünya genelinde yaklaşık 900 milyon kişi gecekondu bölgelerinde yaşıyor.

1991 yılında konut edinmede Amerikan sistemini getirmeye çalışıyorlarmış!

1991 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanı, Avrupa ve ABD'de uygulanan ipotekli konut edinme sistemini Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını söylemiş. Konut İdaresi, konut üreten değil konut üretimini teşvik eden kuruluş olacakmış.

KKTC'de 4 Aralık'ta nüfus ve konut sayımı yapılacak!

7 BM gözlemcisinin izleyeceği nüfus ve konut sayımı nedeniyle yarın 05.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak...

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

bm Konut Edinmede Ayrımcılığı Haberi

bm Konut Edinmede Ayrımcılığı

Birleşmiş Milletler (BM) Konut Edinmede Ayrımcılığa Karşı Özel Raportörü Leilani Farha, Fransa'nın konut politikası üzerine değerlendirmelerde bulunmak üzere bu ülkeye 10 günlük ziyaret gerçekleştirdi. Farha, incelemeleri hakkında açıklama yaptı.

Ferha, sokaklarda yaşamak zorunda kalanlardan hayatını kaybedenlerin olmasının endişe verici olduğunu belirterek, evsizlerin durumunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Farha, Fransa'nın evsizlere ve kötü barınma koşullarına karşı yürüttüğü siyasetin çelişkilerle dolu olduğunu belirtti. 

Fransa'da konut ve acil barınma ile ilgili yasaların uygulamasında ciddi sorunların yaşandığını söyleyen Farha, barınma konusunda acil numaralara yapılan aramaların yüzde 40'ının sonuçsuz kaldığını ve barınma merkezlerinde yer kalmadığını kaydetti. Ferha, "Dünyanın en büyük altıncı ekonomisine sahip bir ülkenin hükümeti neden (evsizlerin ve kötü barınma koşullarında yaşayanların) ihtiyaçlarını karşılayamıyor?" dedi.

Evsizler konusunda çalışmalar yapan birçok derneğe...