19 / 05 / 2024

Bodrum Akdeniz Gölü Sulak Alanı

Bodrum Akdeniz Gölü Sulak Alanı

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

Aksa Turizm, otelleri ile Bodrum'a açılıyor!

Aksa Turizm İşletmeleri, Kayseri'deki Mirada Oteli’ni yeniden işletmeye aldıktan sonra farklı yatırımlar için kolları sıvadı. Mirada Otel ile kentte 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Aksa Turizm, Bodrum'a açılıyor.

Gülşen Bodrum'dan 7 milyon TL'ye ev aldı!

Bodrum'da aradığı evi sonunda bulan şarkıcı Gülşen, bu ev için 7 milyon TL'yi gözden çıkardı...

Gülşen'den Bodrum’da gayrimenkul yatırımlarına devam kararı!

Şarkıcı Gülşen, gayrimenkul yatırımlarına Bodrum’da devam etmeye karar verdi. Gülşen dün eşiyle Yalıkavak’ta fiyatları 5 ile 15 milyon lira arasında değişen evlere baktı.

Bodrum Nef Gölköy satılık daire!

Bodrum Yalıkavak'ta inşa edilecek olan Nef Gölköy projesi otel, villa ve rezidans dairelerden meydana geliyor. Bodrum Nef Gölköy satılık daire tipleri haberimizin içinde yer alıyor.

Gülşen Bodrum’da ev arıyor!

Gülşen, Bodrum’dan ev almak istiyor. Farklı emlakçılarla görüşen ünlü şarkıcı, henüz istediği gibi bir ev bulamadı.

Bodrum Pera Gümüşlük Evleri ne zaman teslim?

Perataş İnşaat tarafından hayata geçirilen Bodrum Pera Gümüşlük Evleri Bodrum Gümüşlük'te inşa ediliyor. Peki Bodrum Pera Gümüşlük Evleri ne zaman teslim?

Bodrum Pera Gümüşlük Evleri teslim tarihi!

Bodrum Pera Gümüşlük Evleri teslim tarihi 2018'in son çeyreği olarak belirtiliyor. Pera Gümüşlük Evleri'nde metrekare fiyatı 2 bin 500 dolardan başlıyor...

Ofton Bodrum Evleri güncel fiyat listesi!

Ofton Bodrum Evleri güncel fiyat listesi kapsamında fiyatlar 561 bin 800 Euro'dan başlıyor. Projenin teslimleri hemen gerçekleşiyor...

Tarihe Gülümseyen Mersin Projesi neden hayata geçirilemedi?

Akdeniz Belediyesi, Tarihe Gülümseyen Mersin Projesi'nin hayata geçirilememesinin sorumlusunun Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu ileri sürdü. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk tarafından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Tarihe Gülümseyen Mersin projesi istenilen düzeyde olmadı mı?

Akdeniz Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşları arasında yer aldığı, 2012 yılında başlayan “Tarihe Gülümseyen Mersin” projesinin istenen düzeyde ilerlemediğine ilişkin bazı basın organlarında haberler yer aldı.

Sapanca Gölü su seviyesi arttı!

Sapanca Gölü'nün taşması sonucu sahil kenarındaki evlerin bodrum katları ve bahçeleri su altında kaldı. Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan göldeki su seviyesi artmaya devam ediyor.

Akdeniz Gölü Sulak Alanı'nda kaynak araması için gerekli ÇED'e tepki geldi!

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

Retron Bodrum Evleri güncel fiyatları 1 milyon 790 bin TL başlıyor!

Retron Bodrum Evleri 3 oda 1 salon ve 5 oda 2 salon şeklinde dizayn edildi. Toplam 10 blok şeklinde yükselen projede 20 adet residence daire bulunuyor. Retron Bodrum Evleri güncel fiyatları 1 milyon 790 bin TL başlıyor.

Bodrum Akdeniz Gölü Sulak Alanı Haberi

Bodrum Akdeniz Gölü Sulak Alanı

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan, Datça hurması ağaçlarının yer aldığı Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu istenmesi Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Muğla ve Bodrum şubelerinin tepkisine neden oldu.


Şirketin, ruhsat alabilmek için jeotermal kaynak arama çalışması yapacağı bölgeyi Muğla Valiliği’ne verdiği Proje Tanıtım Dosyası’nda üçüncü derece doğal SİT olarak gösterdiği ileri sürüldü. 


Konuyla ilgili olarak bugün Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki Peyzaj Mimarları Odası Muğla İl Temsilciği’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, oda üyesi inşaat mühendisleri, mimarlar, peyzaj mimarlarından oluşan 60 kişi katıldı. TMMOB Muğla İl Temsilcisi Yurdanur Uzun toplantıdaki konuşmasında, iki hafta önce Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nce, Akdeniz...