03 / 05 / 2024

bodrum kazı çalışmaları

bodrum kazı çalışmaları

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Bodrum'da 750 metre derinlikte termal su bulundu!

Bodrum Jeotermal Demeği ile özel bir şirket tarafından Akyarlar Mahallesi Aspat Dağı mevkisinde 6 ay önce jeotermal kazı çalışması başlatıldı.Bodrum'da 750 metre derinlikte termal su bulundu.

Bodrum'da 2 bin yıllık seramik atölyesi bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Gümüşlük beldesine bağlı Çukurbük mevkisindeki özel bir kişiye ait arsada yaklaşık bir hafta önce inşaat kazısı yapıldığı sırada tarihi eser kalıntıları çıktı.

Bodrum'da 3 bin 500 yıllık tarih gün ışığına çıktı!

Bodrum’un Ortakent ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında ’Myken Dönemi’ne ait kalıntılar bulundu, ortalama 3 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğu tespit edilen eserler üzerinde incelemeler yapılıyor

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Sakarya'da 48 derslikli okul için kazı ve dolgu çalışmaları başladı!

Yıkımı yapılan Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan  48 derslikli okul projesinde kazı ve dolgu çalışmaları başladı.

Bodrum Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Fikret Orman'ın Bodrum'daki 2. oteli olan Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Antalya Elmalı Otobüs Terminali'nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Elmalı Otobüs Terminali projesinin temel kazı ve zemin çalışmaları başladı. 

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

AKM'de kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı!

Atatürk Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden inşa edilmesi planlanan merkezde, kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

bodrum kazı çalışmaları Haberi

bodrum kazı çalışmaları

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bina yapımı için başlatılan inşaat kazısı sırasında tarihi mezarlar bulundu. Bodrum’a bağlı Yeniköy Mahallesi Karakaya Sokakta bulunan boş bir araziye bina yapımı için inşaat çalışması başladı. İnşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi. İnşaatın temel kazıları sırasında, arsanın sınırında bulunan başka bir site duvarının bitişinde iş makinesinin kepçesi mezarlara takıldı. Durumu fark eden sokak sakini ve restorasyon uzmanı HASAN Sayın isimli vatandaş hemen çalışmaların durmasını sağlayarak durumu Müze görevlilerine bildirdi.İnşaat alanına gelen Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi görevlileri Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen iki adet mezar içinde kurtarma kazısı başlatırken, mezarların içinden, iskeletler, gözyaşı şişeleri, ayna ve bazı...