03 / 05 / 2024

Bodrum res

Bodrum res

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri RES'lere bu kez de inşaat sezonunun kapanmasına rağmen RES inşaatı devam etttiği için tepki gösterdiler.

Bodrum'da Res tartışması!

Bodrum'da geçtiğimiz aylarda Yalıkavak Mahallesi Geriş mevkinde yapılmak istenen Rüzgar Elektrik Santralleri çevrecilerin ve bölge halkının tepkisini çekmiş, yaşanan olaylar ve açılan mahkemeler sonucunda RES yapımları şimdilik durdurulmuştu.

Bodrum'da RES mücadelesi sürüyor!

Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerine yapılmak istenen rüzgar enerjisi santrallerine (RE5) tepkiler sürerken yeni oluşan Yalıkavak- Geriş Çevre Koruma Platformu üyeleri, konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bodrum'u 12 ay yaşatacak proje: Swıssotel Resıdences Bodrum!

Çağdaş Holding tarafından Yokuşbaşı'nda hayata geçirilen Swissôtel Residences Bodrum Hill, hem doğanın içinde hem de şehir merkezindeki konumuyla 12 ay boyunca Bodrum'u yaşatmayı vaddediyor.

ConCept Yapı'dan Bodrum'a 100 milyon TL'lik proje!

İş adamı Fuat Akın, Siirt’te 80 milyon TL yatırımla RES kurma kararı aldı.Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapacaklarını belirten Akın "Toplamda 100 milyon lira yatırım yapılacak. Bodrum’da lüks ve nitelikli konut segmentine yeni bir soluk getirmeyi planlıyoruz. " dedi.

Bodrum Belediyesi'nden çevrecileri sevindiren RES kararı!

BODRUM Belediye Meclisi, Bodrum Yarımadası'nda Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulmaması yönünde oybirliğiyle karar aldı. Belediye Meclisi'nin bu kararı çevreciler tarafından sevinçle karşılandı.

Bodrum Çevre Koruma Platformu üyelerinden Res inşaatına tepki!

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri RES'lere bu kez de inşaat sezonunun kapanmasına rağmen RES inşaatı devam etttiği için tepki gösterdiler.

Bertan Korkmaz'dan Bodrum RES açıklaması!

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin Genel Müdürü Bertan Korkmaz, mahkemenin verdiği ara kararı değerlendirdi. Cari açığının tamamı enerji yetersizliğinden kaynaklanan Türkiye ve Bodrum'un zaman kaybettiğini söyledi.

Bodrum Geriş RES'in inşaat iznine yürütmeyi durdurma kararı!

MUĞLA 2'inci İdare Mahkemesi, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yapılması planlanan Geriş Rüzgar Enerji Santrali (RES) inşaat çalışmaları için verilen bakanlık izni hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Mehmet Kocadon: Bodrum halkı RES istemiyor!

MUĞLA'nın Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, beraberindeki bir grup oda başkanı ve belediye yetkilileriyle birlikte kentte tepki çeken RES inşaatının sürdüğü Geriş Mahallesi'nde inceleme yaptı.

Bodrum’daki RES çalışmaları durduruldu!

Bodrum’daki iki mahallede rüzgar enerjisi santrali kuracak şirketin inşaata başlamak üzere gönderdiği iş makineleri köylüler tarafından durduruldu. Köylülerin çadır kurarak 24 saat nöbet tutacağı açıklandı.

Bodrum Yalıkavak'taki RES çalışmaları başlıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan Rüzgar Elektrik Santraliyle (RES) ilgili çalışmalara yarın başlanılacağı bildirildi.

Bodrum Yalıkavak RES çalışmaları yarın başlayacak!

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ne kurulması planlanan rüzgar elektrik santraliyle ilgili çalışmalara yarın başlanacak Bertan Korkmaz: "Şu anda projemizin önünde çalışmayı engelleyici hukuksal bir engel yoktur" dedi.

Bodrum Geriş RES imar planı askıda!

Muğla Bodrum ilçesi sınırlarında kurulacak Geriş Rüzgar Enerji Santrali Enerji Nakit Hattı güzergahına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıda...

Bodrum RES projesi için uygun değil!

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu ve Gümüşlük Forumunca Muğla Üniversitesine hazırlatılan raporda, Bodrum Yarımadası'nın rüzgar elektrik santrali (RES) uygulamaları için uygun olmadığı bildirildi.

Bodrum'da RES protestosu!

Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'ne inşa edilmesi planlanan rüzgar enerji santraline tepki gösteren grup, basın açıklaması yaptı.

Bodrum res Haberi

Bodrum res

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri RES'lere bu kez de inşaat sezonunun kapanmasına rağmen RES inşaatı devam etttiği için tepki gösterdiler. 


Önceki gün Bitez Mahallesinde basın açıklaması yapan grup adına konuşan Avukat Remzi Kazmaz, inşaatın bir an önce durdurulmasını aksi takdirde yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 


Yalıkavak Mahallesi Geriş bölgesinde inşaatına başlanan Rüzgar Elektrik Santrali (RES)'nin yapımı devam ederken Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu projeye karşı tepkisini sürdürüyor. Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri, inşaat sezonunun kapanmasına rağmen RES inşaatının devam etmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 


“Diren Bodrum, biz bitti demeden bu dava bitmez” pankartı açan grup adına konuşan Avukat Remzi Kazmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 


"Bodrum kan ağlıyor, esnaf dükkan kapatıyor, oteller bomboş. Yani dünyanın bir numaralı turizm ve ticaret...