08 / 05 / 2024

bodrum sondaj çalışması

bodrum sondaj çalışması

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde inşaat için 2 ayrı arsada yapılan sondaj çalışmaları sırasında önemli tarihi bulgulara ulaşıldı. Yerin 1-3 metre altında pitos mezarlar, içlerinde de kemik, kaplar ve kül kalıntıları bulundu.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Bodrum-Antalya karayolu çalışmasına ilişkin 2 soru mecliste!

Bodrum-Antalya karayolu çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, hazırladığı soruları Bakan Turhan'a sordu...

Kanal İstanbul'un son sondaj çalışması tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından güzergahının bugün açıklandığı Kanal İstanbul projesinde son sondaj çalışması tamamlandı.

Bodrum'da yapılan deniz dolgu çalışması meclis gündeminde!

Bodrum'da bir alanda yapılan inşaat ve deniz dolgu çalışması meclis gündemine taşındı. Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Mersin Silifke'de 4. köprü için sondaj çalışması başladı!

Silifkelilerin beklediği, Göksu Nehri üzerine yapılacak olan 4’üncü köprünün yapımı için sona yaklaşılıyor. Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandı.

Silifke'de 4. köprü için sondaj çalışması başladı!

Silifkelilerin büyük bir heyecanla beklediği, Göksu Nehri üzerine yapılacak olan 4'üncü köprünün yapımı için sona yaklaşılıyor. Köprünün zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları tamam!

Rize-Artvin Havalimanı projesi için teknik çalışmalar sürüyor. Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı.

Neyzen Tevfik'in Bodrum'daki evinde arkeolojik çalışma sürüyor!

Neyzen Tevfik'in Bodrum'daki evinin bahçesinde tarihi eser sondaj çalışması yürütülüyor. Bölgenin 3. derece sit alanı içerisinde yer alması nedeniyle Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi ekiplerine başvurdu.

Kağıthaneli kadınlardan afet odaklı risk haritalama çalışması!

Kağıthaneli kadınlar ilçenin 19 mahallesinde afet odaklı risk haritalama çalışması yaptı. Afetlere hazırlık ve afet sonrası planlama dolayısıyla ilçede çalışmalar yapan kadınlar, Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda bir toplantı düzenlendi.

Bursa Ataveler Mahallesi'nde kentsel yenileme çalışması başlayacak!

Bursa- Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.Projede 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor.

Başiskele Toklu deresinde ıslah çalışması başladı!

İSU Genel Müdürlüğü Başiskele Yakacık Mahallesi’nde yer alan Toklu deresinde ıslah çalışması başlattı. Çalışma 1 milyon liraya mal olacak.

Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin zemin yenileme çalışması başladı!

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

bodrum sondaj çalışması Haberi

bodrum sondaj çalışması

 

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde inşaat için 2 ayrı arsada yapılan sondaj çalışmaları sırasında önemli tarihi bulgulara ulaşıldı. Yerin 1-3 metre altında pitos mezarlar, içlerinde de kemik, kaplar ve kül kalıntıları bulundu. Ayrıca, Antik Myndos Kenti dönemine ait yaklaşık 2 bin 500 yıllık seramik atölyesi olarak kullanılan binanın kalıntılarına rastlandı. Tarihi eserler müzede koruma altına...