27 / 04 / 2024

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.



Ege ve Akdeniz bölgesinde turizm çalışmaları devam ederken bir çok alanda maden çalışması devam ediyor. Tarım ve mera alanlarında maden kapsamında sondaj çalışmaları yapılıyor. Şimdi ise yeni hedef Tekirdağ oldu. Tekirdağ Saray ilçesinde, yeni inşaat projeleri için kollar sıvandı.

YENİ HEDEF TEKİRDAĞ!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tekirdağ'ın Saray ilçesinde iktidarının özelleştirdiği kurumlardan olan Türkiye Petrolleri, tamamı tarım arazisinden oluşan 15 bin metrekarelik alanda doğalgaz aramak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapmıştı.

Zülfikar Holding’in sahibi olduğu şirket, projesi onaylandı. Bu onayla birlikte bölgede 3 milyon 978 bin TL değerinde sondaj çalışması yapılarak bölgede doğalgaz aranacak. Projenin tanıtım dosyasında tarla sahibiyle beş yıllık kira mukavelesi imzalandığı belirtildi. 

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

TARIM ARAZİLERİNDE MADEN İŞLETMEK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Benzer bir şekilde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü de aynı bölgedeki tarım arazilerine sınırı olan mera alanında maden işletmek için başvuruda bulundu.

Çalışmalara onay verilmesi durumunda 99 bin 800 metrekarelik alanda kum ve çakıl madeni işletilecek. Proje için dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme şimdiki adıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan 2018’de “Yakın zamanda yapım ihalesiyle ilgili süreçleri başlatmış olacağız” demişti. Ancak şimdiki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin 2028’de tamamlanacağını açıkladı.

Geçen aylarda Saray’da hayata geçirilecek projeler tek tek belli olmaya başladı.  Limak Holding de alanda çalışma yürütmek için onay bekliyor. Onayın verilmesi durumunda Limak Çimento tamamı devlet ormanı olan 78.34 hektar büyüklüğündeki arazide maden ocağı işletecek. 

Tekirdağ ve Kütahya'daki 31 adet arsa Şubat'ta satışta! 

Bursa ve Tekirdağ'da 21 adet arsa satılıyor! 633 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz!

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

  


Geri Dön