06 / 05 / 2024

Bodrumda bulunan beyaz evler

Bodrumda bulunan beyaz evler

Bodrum ilçesinde beyaz boyalarıyla dikkatleri çeken iki katlı evler, turizm sezonu öncesi bakımdan geçiriliyor. Bodrum evleri, begonvil çiçekleriyle kaplı çevresi, mavi boyalı kapı ve pencereleriyle adından söz ettiriyor.

Manisa Beyaz Fil binasının yıkım kararı durduruldu! 

Manisa'da bulunan ve Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan Beyaz Fil binasının tescil kararı kaldırılacaktı. Ancak sürdürülen hukuksal mücadele sonucu karardan vazgeçildi. 

Salda Gölü'nde altyapı ve tesis çalışmaları başlıyor!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan, beyaz kumsalı ve suyunun berraklığıyla Maldiv Adaları'na benzetilen Salda Gölü'nde altyapı ve tesis çalışmaları başlıyor.

AKM'nin ön cephesi tamamen yıkıldı!

Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde yıkım çalışmaları devam ediyor. Ön cephesi tamamen yıkılan AKM'nin içerisinde bulunan beyaz perde göründü..

Kayseri Beyazşehir Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Kayseri Beyazşehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi

Trump, Beyaz Saray'ın yakınına otel açtı!

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump, Beyaz Saray’ın birkaç sokak yakınında bulunan otelinin açılışını yaptı.

Helis Beyaz Ofis'te icradan 5.7 milyon TL'ye satılık 6 ofis!

İstanbul 10.İcra Dairesi, Helis Beyaz Ofis'inde bulunan 6 ofisi satışa çıkardı. İhalesi 21 Ekim Cuma günü yapılacak taşınmazların toplam bedeli 5 milyon 370 bin TL olarak belirlendi.

Beyaz Park Residence ödeme planı!

İstanbul Zeytinburnu - Topkapı'da bulunan proje 5 blok halinde yükseliyor. Projede 370 daire bulunuyor. Beyaz Park Residence ödeme planı kapsamında 120 aya kadar vade sağlanıyor.

1941 yılında Beyazıt Meydanı tanzim ediliyor!

1941 yılında tarihi Beyazıt Meydanı tanzim ediliyormuş. Meydanda bulunan tarihi Haydar Bey Havuzu'nun etrafı da asfaltla kaplanıyormuş. Beyazıt Cami'nin önündeki ahşap dükkanlar ve kırtasiyeci dükkanları da kaldırılmış.

1939 yılında Beyazıt'da denizi gören bir saha açılacak!

1939 yılında Beyazıt Meydanı, Henri Prost'un tanzim ettiği plana göre yeniden şekil alacakmış. Prost'un planına göre, Beyazıt Meydanı'nda bulunan dükkanlar kaldırılacakmış ve denizi gören bir saha açılacakmış.

Parklife'ta daireler beyaz eşyasıyla birlikte satılıyor!

Adana Çukurova’da hakim rüzgâr yönüne göre yapılandırılan Parklife projesinde daireler özel yalıtım ve beyaz eşyasıyla birlikte satılıyor. Havaalanına yakın bir lokasyonda bulunan projede daireler oturuma hazır durumda.

1997 yılında Beyazıt Meydanı'na havuz yapılacakmış!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, Beyazıt Meydanı'nda büyük çaplı bir düzenleme gerçekleştirecekmiş. 1.5 yılda tamamlanacak düzenleme çalışmasıyla meydanda 80 yıl önce bulunan havuz yeniden inşa edilecekmiş.

Ege-Tav'ın yüzde 60 hissesini Japon firma aldı!

Japon gıda devi Nippon Ham, Türkiye'ye hızlı girdi. Japon şirketi, Bandırma ve İzmir'de tesisi bulunan beyaz et ve yem üreticisi Ege-Tav'ın yüzde 60 hissesini 72 milyon dolara satın aldı..

Beyaz yakalıların tercihi küçük oteller!

TÜRKİYE’nin 34 farklı destinasyonunda yaklaşık 300’e yakın üyesi bulunan Küçük Oteller Derneği’nin Başkanı Ömer Faruk Boyacı, çalışan kesimde beyaz yakalıların küçük otelleri tercih ettiğini söyledi.

Bodrumda bulunan beyaz evler Haberi

Bodrumda bulunan beyaz evler

İlçeye gelen turistlerin dikkatini çeken, 1974 yılındaki imar planlarına göre iki katlı yapılan ve beyaz renge boyanan Bodrum evleri, begonvil çiçekleriyle kaplı çevresi, mavi boyalı kapı ve pencereleriyle adından söz ettiriyor. Bahçıvanlar tarafından bahçelerindeki çiçekler ve ağaçlar budanan, kapı pencereleri yeniden boyanan evler, turistlerin karşısına göz alıcı güzelliğiyle çıkmaya hazırlanıyor. Beyaz evlerin kapı ve pencerelerinin, akrep gibi haşerelerin "ateş" olarak algılayıp uzak durmasını sağlamak için yıllar önce mavi renge boyandığı belirtiliyor.Evlerde beyaz boyanın tercih edilmesinde ise sıcak havalarda daha serin olmasını sağlamak olarak açıklanıyor.Öte yandan Bodrum Ticaret Odasınca 2012 yılında yapılan bir araştırmada, ilçede turizme hizmet eden Bodrum evlerinde 38 bin 983 yatak kapasitesi bulunduğu...