01 / 05 / 2024

bodrumda çıkan antik mezar sayısı

bodrumda çıkan antik mezar sayısı

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan mezar sayısı 55'e yükseldi.

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Aydın Afrodisias Antik Kenti UNESCO yolunda!

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Çankırı'da komisyonla ilgili bilgiler verdi. Oğuz, "ıslık dili"nin, Hıdırellez'in ve Aydın'daki Afrodisias Antik Kenti'nin UNESCO'ya aday olduğunu söyledi.

Antalya Limyra Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Limyra Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, 'Limyra'da Helenistik Dönemde Kentsel Gelişim' projesi kapsamında yeni kazı alanları açıldığını belirtti.

Alanya Syedra Antik Kenti ziyarete açıldı!

Alanya'nın önemli arkeolojik ve kültürel değerleri arasında sayılan Syedra Antik Kenti'nde yapılan çalışmalar, Kaymakamlık öncülüğünde Müze Müdürlüğünde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Tanrıseven, Syedra'nın gün yüzüne çıkan değerleriyle Alanya'ya ve turizmine istikbal vadettiğini söyledi.

Santa Antik Kenti'nin yolu onarılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Santa antik kentine ulaşımı sağlayan yolun Gümüşhane il sınırlarında kalan kısmının bakım-onarım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

İzmir Efes Antik Kanal projesinde son durum ne?

İZMİR'in Selçuk'daki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak Efes Antik Kanal Projesi'nin iki buçuk yıl içerisinde hayata geçirileceğini belirten AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, proje ile teknelerin limana kadar ulaşacağını açıkladı.

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Aspendos Antik Tiyatrosu restorasyonu tepki aldı!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda kullanılan mermerlerin aslına uygun olmadığını iddia etti.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı!

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı sezonu başladı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı. Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, kazı çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmaları başladı!

Milattan önce 1. ve milattan sonra 1. yüzyıllarda aktif bir liman olduğu ortaya çıkan Mersin'deki Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Köyceğiz’deki antik kentte kazı çalışmaları yeniden başladı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, ‘Kaunos, fanus altında korunması gereken bir yer, UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilmesi gerek’ dedi.

Gordion Antik Kenti, Avrupa'da tanıtılacak!

Ankara Polatlı’nın tarihi değeri Gordion Antik Kenti, Avrupa Miras Günleri günleri kapsamında etkinliklerle tanıtılacak. Başkan Yıldızkaya, “Polatlı’nın sahip olduğu tarihi miras, dünyada tanıtılmış olacak” dedi.

bodrumda çıkan antik mezar sayısı Haberi

bodrumda çıkan antik mezar sayısı

Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.


Göktepe mevkisindeki inşaat sırasında iş makinelerinin ortaya çıkardığı antik mezarlar için Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerince kurtarma kazısı başlatıldı. 


Yapılan ilk tespitlerde 11 tarihi mezar bulan müze çalışanları, çalışmaları derinleştirdi. Bölgedeki kaya mezarları için başlatılan kazılarda mezar sayısı 50'ye yükseldi. 


Ödenek yokluğu ve olumsuz hava şartları nedeniyle bir aydır ara verilen kazılara hafta başında yeniden başlandı. Müze yetkilileri gözetiminde 10 kişilik ekip, daha önce açılan mezarları ve çevresini temizledi. Yeni mezarlara da ulaşan ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Bölgede 55 kaya mezarı bulan müze yetkililerinin kazı sonrası düzenleyecekleri raporlar doğrultusunda milattan önce 1. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen mezarların yer aldığı bölgenin, nekropol alanı...