03 / 05 / 2024

bodrumda nereler imara açılacak

bodrumda nereler imara açılacak

Bodrum'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birinci derece SİT alanlarını ikinci ve üçüncü derece SİT alanına dönüştürüp imara açacağı belirtilen 'Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı'na tepkiler sürüyor.

Hadımköy’de 41 bin metrakare mera imara açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, “İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı”nda yer alan ve planlarda “Mera” olarak görülen Hadımköy’de 41 bin 791 metrekare büyüklüğündeki araziyi imara açtı.

Kanlıca Mihrabat Korusu imara açıldı!

İstanbul Kanlıca’daki 200 dönümlük boğaz manzaralı Mihrabat Korusu da imara açıldı. Koruda son günlerde günü birlik tesis inşa etmek için yoğun bir kazı ve hafriyat çalışması yapılıyor.

Afyonkarahisar otogarının arka kısmı imara açıldı!

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogarın arka kısmındaki bölümün konut alanı olarak imara açıldığını belirtti. Örten, burada kamu yararı gözetilerek yüksek olan DOP oranının yüzde 40'a düşürülüp vatandaş mağduriyetinin giderildiğini açıkladı

Gaziantep'te imara açılan alanlara altyapı çalışması başlatılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin imara açılan bölgeler için alt yapı çalışmaları başlıyor. Başkan Fatma Şahin, yol, su ve kanalizasyon için 450 milyon TL harcanacağını açıkladı.

Adana'daki dönüşümde tarım alanları imara açılmayacak!

Yeni kentsel dönüşümlerde tarım alanlarını imara açmayacaklarını söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Eğer tarım alanlarını imara açarsak eski yerleri dönüştüremeyiz” ifadelerini kullandı.

Hakan Candemir: Meraların imara açılması çiftçileri kötü etkiler!

Sakarya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir, mera alanların imara açılması, çiftçiler için kötü bir sürpriz olduğunu söyledi.

Mera ve yaylalar imara açılıyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yürürlüğe konulan yeni yönetmenliğine göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde birçok mera ve yayla "kentsel dönüşüm" adı altında imara açılma tehdidi altında.

Yeşil yol projesinde imara açılan meraların iptali istendi!

Karadeniz'de önce 'Yeşil yol' projesini başlatılması, ardından yayla ve meraların imara açılmasına yönelik hazırlandığıı yönetmeliğin iptalini isteyen CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, konuyu yargıya taşıdı.

Demre’de imara yeni açılan bölgeler içme suyuna kavuşuyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörlüğü’ne bağlı ASAT ekipleri, Kumdağı mevkiinde yeni imara açılan yaklaşık 18 bin metrekarelik alana içme suyu hattı getirmek için çalışma başlattı.

Antalya Demre'de imara açılan bölgelere içme suyu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörlüğü’ne bağlı ASAT ekipleri, Kumdağı mevkiinde yeni imara açılan yaklaşık 18 bin metrekarelik alana içme suyu hattı getirmek için çalışma başlattı.

Muratpaşa Aypo AVM imara aykırı mı?

Bir vatandaş, başkanın ev sahibine ait AVM’de olduğu iddia edilen imara aykırılıkların ‘kıyak geçilmeden giderilmesi’ talebiyle başvurdu, aylardır belediyede işlem yapılmadığı öne sürüldü.

Adana'daki arsaların imara açılması konut fiyatlarını artırdı!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentteki bakir arsaların imara açılamaması nedeniyle ev fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi.

Yassıada’nın imara açılması durduruldu!

AKP hükümetinin otel ve eğlence merkezi açmak istediği Yassıada’nın imara açılması mahkeme kararıyla durduruldu.

bodrumda nereler imara açılacak Haberi

bodrumda nereler imara açılacak


Bodrum'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birinci derece SİT alanlarını ikinci ve üçüncü derece SİT alanına dönüştürüp imara açacağı belirtilen 'Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı'na tepkiler sürüyor. İmara açılmak istenen alanın Bodrum'daki mevcut yerleşim alanın üç misli olduğuna dikkat çeken TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu, düzenlediği basın açıklamasıyla yanlıştan dönülmesini istedi.


TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu, Bodrum Yarımadası ile Gökova’daki birinci derece doğal SİT alanlarındaki orman ve Hazine arazilerinin yapılaşmasının önünü açacak olan Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı’nın değerlendirmek üzere üyelerini topladı.


Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bodrum Temsilci Yardımcısı Levent Kalyon, Bodrum ilçe merkezinin şu andaki yerleşim alanı yaklaşık 900 hektar iken yeni yapılaşmaya açılacak doğal SİT alanları için hazırlanan planlarda bu oranın tam 5 bin 340 hektar olduğunu...